נטילת אספירין בשבוע 4

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

25/07/2019 | 14:20 | מאת: אדוה ר.

שלום, אני בת 33 עם ילדה אחת בת שנה וחצי הריון ולידה תקינים ובריאה בדרך כלל. בתקופה של כמה החודשים האחרונים עשינו מאמצי כניסה להריון באופן טבעי ללא טיפולים, והיו 2 הריונות כימיים לכן ביצעתי בדיקות דם לפני חודש שהעלו חשד גבוה לתסמונת אנטי פוספולידפידים וקרישיות יתר. מקובל לבצע בדיקות חוזרות לאחר 3 חודשים כדי לאמת את קיום התסמונת. אך אני בהריון בשבוע 4 כפי שגיליתי אתמול. הייתי אצל שני המטולוגים וקיבלתי שתי חוות דעת שהלמו גם את חוות הדעת של הגניקולוג שלי והיא שעליי ליטול אספירין עד להריון ולאחר כניסה להריון זריקות קלקסן. התור המוקדם ביותר לגניקולוג הוא עוד שבוע וחצי, וטרם נטלתי אספירין עד כה. האם נכון להתחיל ליטול או להמתין למרשם לזריקות קלקסן, שאלתי היא האם זה בטוח ליטול אספירין בשלב של הריון בשבוע 4? כמו כן, הרוקח הציע אספירין במינון של 75 מ"ג תחת שם גנרי אחר או אספירין מקורי במינון של 100 מ"ג. אני לא יודעת איזה מינון יותר מתאים לי, אני שוקלת 62 קילו, אם יש למשקל בכלל משמעות. נטיתי לקנות 100 מ"ג רק בגלל שבטחתי יותר בשם המוכר של התרופה אספירין, אבל אני כלל לא בטוחה שזה צריך להיות השיקול.

26/07/2019 | 19:25 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום אדוה, ישנן גישות טיפוליות שונות בהקשר לטיפול מניעתי במדללי דם במקרים של חשד לקרישיות יתר שלא עומדים בקריטריונים האבחנתיים בצורה מלאה. מהפרטים שרשמת נראה שגם במקרה שלך אין אבחנה וודאית ועל כן אין אפשרות לתת המלצה חד משמעית. ההמלצה לטיפול במקרים אלו נעשית בד"כ בצורה פרטנית בהתאם לנתונייך ולהסטוריה האישית והמשפחתית. יש גם שונות מסויימת בהמלצות של רופאים שונים, בהתאם לניסיונם. מסיבה זו המלצתי הינה לדבוק בהמלצת הרופא המטפל. במידה וטרם נתן לך הנחיות ברורות, ברוב קופות החולים יש כיום אפשרות ליצירת קשר עם הרופא המטפל באמצעות אתר האינטרנט או האפליקציה בכדי לשפר נגישות. ניתן גם לנסות לפנות לסניף בו הרופא המטפל עובד ולבקש ולהעביר אליו הודעה או לבקש להקדים את התור. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה