כמה שאלות בנושאים שונים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/07/2019 | 07:46 | מאת: איולה

שלום, אני בשבוע 17 . ברצוני לשאול כמה שאלות.. 1. האם באמת קיים סיכון לעובר במקלחת חמה? שומעת גרסאות שונות... מתקלחת במים רותחים גם בקיץ.. רגילה לתחושת סחרור קלה ביציאה מהמקלחת. האם זה אכן מסוכן?? 2. תחושת חום והזעה בישיבה בחוף הים.. איך יודעים מה הגבול בו יש להמנע משמש/חום ?? האם יש פרק זמן מסויים שמותר באופן רשמי? 3. אני נוטלת מידי יום פרנטל. כדאי להוסיף משהו מעבר? אומגה 3 ? ויטמין כלשהו? 4. האם לאחר מאמץ, כמו נקיון ושטיפת רצפה, לגיטימי להרגיש כאבים בבטן תחתונה למשך כמה שעות?? או שזו נורת אזהרה כלשהי?

21/07/2019 | 10:45 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום איולה, 1. החשש העיקרי ממקלחת חמה הינו מעליית טמפרטורת הגוף לרמה שעלולה לסכן את העובר. נכון להיום לא הוכח סיכון לעובר במקלחת בטמפ' של עד 40 מעלות למשך מקסימלי של 20 דקות. עם זאת, לא ממליצה על טמפ' כזו שגורמת לך לחוות סחרחורת. 2. חשיפה מוגזמת לשמש ובטח בחום של הקיץ בארצנו אינה מומלצת בכלליות, ובפרט בהריון. ממליצה להיות תמיד באזור מוצל, להשתמש בתכשירי הגנה ולהקפיד על שתיה מרובה. 3. יש להיוועץ ברופא נשים מטפל לגבי הצורך בתוספים נוספים, כיון שכל מקרה לגופו. 4. כאב בטן לאחר פעילות מאומצת עלול להיות נורת אזהרה. יש למתן את הפעילות הגופנית באם גורמת לכאבים ולדאוג למנוחה במהלכה. במקרה של כאב חריג ממליצה לגשת לבדיקה.

מנהלי פורום הריון ולידה