היקף ראש ובטן קטנים-שבוע 35

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/07/2019 | 00:04 | מאת: מיכל

שלום, אני בהיריון ראשון, סקירה ראשונה ושניה יצאו תקינים למעט שני כלי דם בחבל הטבור. כרגע אני בשבוע 35 ונמצאת במעקב סוכר בגלל ערך אחד חריג בבדיקה של 100..אני מאוזנת לגמרי..בבדיקה שגרתית העלתה הטכנאית שהראש והבטן קטנים..להלן התוצאות: Bpd שבוע 32.1 Hc שבוע 32.5 Ac שבוע 32.1 Femur שבוע 33.1 השאלה אם זה מצדיק סקירה מכוונת וmri..?מיותר לציין שזה מאוד מלחיץ ומשאיר אותנו מודאגים..אשמח לקצת הרגע בעניין..

18/07/2019 | 18:55 | מאת: אורטליייי

אני גם בשבוע 31+5 וגם לי יש ממצא של 2 כלי דם בחבל הטבור ואני נמצאת בהריון בסיכון גבוה בגלל זה ואתמול עשו לי אולטרסאונד ואמרו לי שהיקף של ראש קטן בשבועיים ביחס לגוף ושלחו אותי לסקירה מכוונת למוח שלחו אותך גם לסקירה מכוונת ? ומה בסוף אמרו לך ?

18/07/2019 | 20:09 | מאת: מיכל

עשיתי היום בבית חולים, ראו שכל הגוף באופן שווה פחות או יותר קטן בסביבות 3-2 שבועות. והסטיה של הראש הרבה יותר קטנה ממה שאמרו באולטראסאונד.. בגלל גיל ההיריון לא רואים טוב את הראש בגלל שהוא כבר למטה אז רוצים שנעשה mri, וייעוץ גנטי ודיקור מי שפיר וכו..ובכל מקרה בגלל הגודל מבחינתם הם מאשפזים במטרה שתוך שבוע ליילד.."תינוקות קטנים לא מתנהגים יפה בבטן" למרות שהשליה תקינה והזרימות טובות..

20/07/2019 | 21:44 | מאת: אורטליייי

שבוע כמו שלך הם רוצים שתעשי מי שפיר לא מבינה אותם שהם שולחים בשבוע כזה לי יש גם עיכוב תוך רחמי וראש קטן וגם אצלי הראש למטה אני בשבוע עכשו 32 מפחיד אותי שהראש קטן סטייה של 2.2- זה אומר משהו ?

21/07/2019 | 00:17 | מאת: מיכל

אל תלחצי.. כשתעשי סקירה מכוונת יגידו לך לגבי הסטייה. כל מכשיר וכל טכנאי הוציא לנו סטייה אחרת..בסקירה המכוונת ראו סטיה קטנה בהרבה ממה שאמרה הטכנאית בקופה... לגבי עיכוב בגדילה, הערב התייעצנו עם מנהל מחלקה והוא טוען שיש לבדוק זרימות בחבל הטבור ובראש. ולבדוק גדילה אחת לשבועיים ולא כל שבוע ולראות האם באמת אין גדילה ובמצב כזה עדיף שיגדל בחוץ מאשר שיתעכב בבטן..אני חושבת עכשיו לגבי הזירוז האם זה חכם לעשות זרוז לתינוק קטן ובפרט שזה היריון מאוד יקר לנו..או שפשוט ללכת לניתוח.

מנהלי פורום הריון ולידה