בדיקת ניפט מול שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/05/2019 | 15:55 | מאת: ניצו

שלום, אם אני מבצעת בדיקת ניפט והיא יוצאת שלילית, האם עדיין יש צורך בביצוע שקיפות עורפית? (אם היא יוצאת חיובית אני מניחה שכדאי כי יש לא מעט false positives) כמו כן, יש לי שאלה לגבי ספירת השבועות (קיבלתי בינתיים תשובות סותרות). האם כשנאמר לעשות בדיקה בשבוע השביעי, הכוונה משבוע 7+0 עד שבוע 7+6 (כלומר השבוע השמיני להריון), או שהכוונה באמת לשבוע השביעי (החל מ6+0 עד 6+6) תודה

07/05/2019 | 09:45 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום יש צורך בביצוע בדיקת השקיפות העורפית בכל מקרה, ישנן דברים נוספים שמסתכלים עליהם בבדיקת השקיפות העורפית. השבוע השביעי להריון הוא 6+

07/05/2019 | 14:44 | מאת: ניצן

תודה. כלומר אם ממליצים לעשות את השקיפות בשבוע 12, בעצם לעשות אותה בטווח של 11+0 עד 11+6? אני יודעת שאומרים שאפשר שבוע 11-13, אבל הבנתי שאידיאלתי כדאי בשבוע 12

מנהלי פורום הריון ולידה