גרדנרלה בהריון שבוע 37

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/03/2019 | 11:33 | מאת: לילך

שלום רב בת 38 שבוע 37 להריון. ביצעתי השבוע משטח סטרפטקוקס לאחר שהרבה סמן יש לי חלבון בשתן ( הפרשות בנרתיק) קיבלתי תשובה שיש לי גרדנרלה. רציתי לשאול מה זה אומר? האם זה לא מסוכן לעובר שלא טיפלתי בזה עד עכשיו? ואיך מטפלים בזה? אודה לתשובתך

05/03/2019 | 18:26 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

גרדנלה וגינליס אינה מסכנת את העובר. אנא פני לרופא הנשים המטפל לקבלת טיפול אנטיביוטי

05/03/2019 | 22:04 | מאת: לילך

תודה רבה על תשובתך. פניתי לרופא נשים בחו"ל והוא נתן לי dalacin v ל3 ימים וגם משחה וגינלית. האם זה בסדר? רק לשם הידיעה, האם גרדנרלה נפוץ בהריון ואיך בכלל נדבקים בזה? שאלה אחרונה: האם החיידק יכול לעבור לילדים או לאנשים אחרים בישיבה באותם השירותים? תודה רבה על תשובתך

09/03/2019 | 07:45 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

הטיפול מתאים. גרדנלה אינה קשורה בהכרח להריון ואינה עוברת בישיבה על השירותים. לרוב מדובר בשינוי בפלורה הטבעית של הנרתיק הגורמת לעלייה בכמותם של חיידקים אלה.

מנהלי פורום הריון ולידה