Hpv בהריון זנים מסוכנים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

09/02/2019 | 11:58 | מאת: Mmm

הנני בהריון בשבוע 33.3 . בחודש 12/18 ביצעתי פאפ חוזר לאחר שביצעתי פאפ ב 5/18 שיצא לא תקין lsil. ב12/18 תוצאת פאפ לא תקינה ASCUSוירוסHPV 51 , HPV 68 , HPV 62/81 ב 1/19 ביצעתי קולוסקופיה ללא לקיחת דגימה. שנאמר לי שהיא תקינה. אך את הבדיקה הזו ביצעתי לפני קבלת תוצאות הפאפ עם הזנים שציינתי. האם עליי לבצע שוב קולוסקופיה לפני הלידה שמעוידת להיות ב 3/19? האם הוולד עלול להדבק? מה עליי לעשות? אני ממש מודאגת? ומה הסיכוי שהhpv יחלוף? ומה הסיכוי שזנים אלו שיש לי יהפכו לממאירים?

12/02/2019 | 08:48 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

מדובר בזנים עם סיכון גבוה לממאירות, ולכן עלייך להיות במעקב צמוד ולבצע קולפוסקופיה לאחר הלידה ובהמשך לפי המלצות הרופא שלך ותוצאות הביופסיות. לא סביר שהעובר ידבק בוירוס במהלך הלידה ואין המלצה לניתוח קיסרי בנתונים אלה

מנהלי פורום הריון ולידה