בדיקת PAP במהלך ההריון שאלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/01/2019 | 21:42 | מאת: אורטל

שלום רב אני בשבוע 28 ובמהלך שיחה עם חברה הבנתי שלא ביצעתי בדיקת PAP טרם הכניסה להריון. בדיקה אחרונה בוצעה לפני כמעט שנתיים האם יש אפשרות לבצע בדיקה זו והאם זה עלול להוות בעיה? תודה

08/01/2019 | 09:38 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום אורטל אין מניעה מביצוע בדיקת pap בהריון במידה ויש סיבה לכך אך מדבריך אני מבינה שבוצה בדיקת pap לפני פחות משנתיים. בישראל יש צורך בסריקה רוטינית של כל הנשים ע״י משטח צוואר הרחם החל מגיל 25 בתדירות אחת לשלוש שנים. בכל מקרה, לאחר הלידה מומלצת בדיקת pap. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה