אנטי D ובדיקת קומבס חיובית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

25/12/2018 | 13:22 | מאת: תמר

הריון שבוע 30 + 3. בעלת סוג דם O מינוס. בשבוע 20 עשיתי בדיקת מי שפיר וקיבלתי זריקת אנטי D. עכשיו קיבלתי מהרופא שלי הפנייה לבדיקת coombs indirect, שיצאה השבוע חיובית. האם כדאי לחזור על הבדיקה פעם נוספת עוד כמה שבועות? להתחסן למרות התוצאה החיובית? או פשוט להמתין לאחר הלידה? אציין שקיבלתי עד כה בהריון שתי זריקות אנטי D (הראשונה בשבוע 5 בגלל דימום). התור לרופא שלי הוא רק לעוד חודש.

25/12/2018 | 14:10 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

זה תלוי בטיטר הנוגדנים. באם הטיטר נמוך- יש לקבל זריקת אנטי D כעת. באם הטיטר גבוה- יש לפנות לרופא המטפל בהקדם

מנהלי פורום הריון ולידה