מישוש הבטן כבדיקה למיקום שילייה?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/10/2018 | 01:32 | מאת: סקרנית

שלום, אני בשבוע 24. בעקבות דימום הלכתי למיון לפני כמה ימים. בבית החולים בדקו במוניטור במשך כ- 2 דק׳ את דופק העובר שהיה תקין. לאחר מכן, רופאה ביצעה בדיקה של צוואר הרחם ואמרה שעודנו סגור וארוך. ואז מיששה את הבטן שלי. על סמך מישוש הבטן אמרה שהשילייה גבוהה במקומה. ושוחררתי מבית החולים ללא הסבר לדימום. שאלתי היא: 1. האם כדאי להתעקש לעשות אולטראסאונד בימים הקרובים? 2. האמנם ניתן להרגיש את מיקום השילייה או לדעת שהיא נמצאת גבוה על סמך מישוש הבטן בלבד?

17/10/2018 | 21:20 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום 1. ממליצה על בימוע אולטרסאונד. 2. מיקום שליה ניתן לראות באולטרסאונד,מישוש הבטן היא לא הבדיקה לכך בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה