קיצור צוואר דינמי בשבוע 26

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/10/2018 | 15:41 | מאת: רונית

שלום דוקטור. בשבוע 25+2 חשתי התקשויות חוזרות ונשנות באופן תדיר במהלך היום. בבדיקת האולטראסאונד התגלה שאורך צוואר הרחם דינמי ונע בין 21 ל26 מ מ. הרופא רשם לי פרוגסטרון ואמר לי לבוא לאחר עשרה ימים לביקורת. במהלך העשרה ימים האלו, בשבוע 26+0, נוספו להתקשויות כאבים עזים ולכן פניתי למיון. במיון נמצא שאורך צוואר הרחם עומד על 24 מ מ. קיבלתי הוראה לנוח ולהמשיך לקחת פרוגסטרון עד הביקורת של הרופא בתום עשרה ימים. בביקורת נמצא שצוואר הרחם עומד על 29 מ מ, אך כאשר יש לי התקשויות הוא עומד על 16 מ מ(!). הרופא היה אדיש מאוד, ולא סיפק לי שום מידע, רק אמר שאוכל לחזור לפעילות רגילה תוך המשכת נטילת הפרוגסטרון. כששאלתי את הרופא הוא אמר שאינו מתייחס למדידה הקצרה של ה16 ומבחינתו הצוואר באורך 29 וזה טוב. שאלתי היא, האם תגובת הרופא מוצדקת? האם כאשר הצוואר דינמי בצורה כזאת קיצונית אכן לא מתייחסים למדידה הקצרה? יש לציין שהרופא אינו רופא הנשים שלי, אלא רופא נשים תורן, כשניסיתי לשאול את רופאת הנשים שלי, נוכחתי לדעת שאין שום צורה להגיע אליה לשאול, והתור הקרוב אליה הוא בעוד חודש. אשמח לתשובתך, כרגע אין לי אף אחד לפנות אליו ונראה שזו האופציה היחידה שנשארה

14/10/2018 | 23:51 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

קחי הפניה מרופא המשפחה ופני למיון בגלל הצירים, יעשו לך את כל הבירור ויעשו בדיוק מה שצריך

מנהלי פורום הריון ולידה