שינגלס בטרימסטר ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/10/2018 | 15:04 | מאת: יעל

ד"ר שלום, אני בשבוע 9. לפני כשבוע החלו כאבים בצד ימין, באיזור הבטן והמפשעה וחולשה עד כדי תחושת עילפון לפעמים. לאחר כמה ימים הופיעו מספר שלפוחיות מקובצות באותו צד, מצ"ב תמונה.. אני מבינה שזה שינגלס (?) (חליתי בעבר באבעבועות). יש לי כמה שאלות: 1. האם האבחנה נראית לך? 2. האם יש טיפול לשינגלס ? 3. האם מסוכן בהריון? 4. האם עליי לבדוק נוגדנים לvaricella ? * אני גרה בחו"ל וקצת קשה לקבל פה מידע ברור..לכן אשמח מאד מאד לכל עזרה!!!! תודה רבה!!

11/10/2018 | 07:18 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

אם נראית לי האבחנה? לפי התיאור זה סביר אבל צריך לראות את הפריחה והפיזור בעיניים כדי להיות יותר משוכנע, בכל מקרה לא מסוכן בהריון ואם חלית באבעבועות הנוגדנים שלך אמורים להיות חיוביים, אם את בודקת שימי לב שזה IgG ואת יכולה לטפל כמו שמטפלים בהרפס (זה נגרם מאחד מהוירוסים מהמשפחה) עם זובירקס או וולטרקס(עדיף) במינון גבוה-דרך רופא משפחה או רופא נשים כמובן, ורק אחרי שהאבחנה ודאית בסבירות גבוהה שזה אומר שמישהו ראה את זה

17/10/2018 | 23:25 | מאת: יעל

תודה רבה רבה על התשובה המהירה!

מנהלי פורום הריון ולידה