מוסיפה עוד שתי שאלות על אספירין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/06/2018 | 10:16 | מאת: חן

1- מאיזה שבוע עד איזה שבוע מומלץ לקחת את האספירין ? שמעתי שלל גרסאות של רופאים . אין מחקרים מבוססים בנושא ? 2- עד כמה הוא באמת עוזר במניעת רעלת ? שוב תודה !

14/06/2018 | 23:42 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

עוזר במניעת רעלת, מוריד משמעותית את ההופעה של הרעלת במקרים בסיכון גבוה, יתר לחץ דם כרוני במקרה שלך... שבוע 16, זה השלב השני של ההשרשה וזה שלו מיוחסת ההפרעה הבסיסית של הרעלת ולכן מתחילים מאז, מפסיקים לפני הלידה כדי להמנע מדימום, מנגנון הפעולה של אספירין עיכוב של טסיות דם ואורך המעגל שלהן בערך שבועיים, לכן נהוג להפסיק בשבוע 36 כך שבשבוע 38 את עם טסיות חדשות ללא השפעת אספירין, זה בגדול... התפרעתי קצת עם התשובה... לא נורא בכלל בכלל אם את יולדת שבוע אחרי שהפסקת, פחות טוב ללדת תחת השפעה מלאה של אספירין אבל זה לא קריטי, כבר ניתחתי הרבה מקרים כאלה ולא קרה שום דבק מיוחד, גם לא בלידה...בהצלחה, ולא לשכוח אספירין

15/06/2018 | 07:58 | מאת: חן

תודה :)

מנהלי פורום הריון ולידה