coombs indirect - תוצאות בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/03/2018 | 19:28 | מאת: דנה

שלום ד"ר, אני בת 31, בשבוע 7. הריון ראשון. בדיקת ה - coombs indirect יצאה חיובית. סוג הדם שלי הוא O+. מה המשמעות של התוצאות? מהן הסיבות האפשריות לקיומם של נוגדנים לתאי דם אדומים? תודה מראש

20/03/2018 | 09:16 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. יש הרבה "אנטיגנים" או סמנים על כדוריות אדומות חוץ מסמנים שמשתמשים בדרך כלל כמו +/- או A/B/AB/O. יש C c E e M m K , אבל מצבים שיש נגדם נוגדנים הם נדירים, כי לרוב האוכלוסיה הסמנים האלו הם קיימים על הכדורוית. ואם לאישה אין את הסמנים ולבעל יש אז כן יכולים לקבל תשובה של coombs indirect חיובית. צריך להשלים בדיקה לסוג הנוגדן וכמה הוא גבוה (טיטר) ולפי זה להחליט על המשך מעקב הריון. וגם לבדור את הבעל לנוכחות הסמנים אצלו בכדוריות. צריך להגיד שלפעמים התוצאה חיובית אך לא מצליחים לאתר נוגדן ספציפי, מדובר בסוג של טעות מעבדתי, בכל מקרה הייתי ממליץ על הבדיקה חוזרת בהמשך. תפני לרופא נשים שלך. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה