רנטגן ורמות בטא בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/02/2018 | 00:53 | מאת: שיר שיר

שלום... אני בת 39. במהלך השנה האחרונה חלו קצת שיבושים בסדירות המחזור שכל השנים עמד על דיוק. בגדול אני מקבלת כל 26 יום וכשאיחר לי ב8 ימים ביצעתי בדיקת הריון שהייתה שלילית. ושלושה ימים לאחר מכן בדיקת אגן קטן עקב מיומה ויצא תקין. יומיים לאחר הבדיקה עברתי 4 צילומי רנטגן. שניים באגן ושניים בכף הרגל בגלל כאבים לא מוסברים כבר חודשיים. לאחר שהוסת עדיין לא הגיעה ביצעתי בדיקת הריון נוספת שישה ימים אחרי הרנטגן ויצא חיובי. בדיקה ביתית עם קו שני חלש וכמעט בלתי נראה. ליום מחרת בטא 180. 1. האם ישנן השלכות לצילומי הרנטגן על ההריון שהתחיל להתפתח כבר ולא ידעתי בגלל תשובה שלילית? 2. הבטא הייתה 180 ולאחר ארבעה ימים הגיעה ל1326. הערך הגבוה צריך להדאיג? זה יצא כמעט כפול שמונה במקום ארבע, הרי בטא אמורה להכפיל את עצמה בשתיים כל יומיים. על מה זה יכול להעיד? תודה.

18/02/2018 | 22:31 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. ממליץ לך קודם לוודא שהריון תקין ולבצע בדיקת אולטרסאונד. צריך לקבוע גיל מדוייק של הריון ולקבל יעוץ במרפאה טרטולוגית על נזק אפשרי של גנטגן על הריון לפי השבוע שזה היה. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה