שקיפות עורפית טעות מדידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/02/2018 | 15:45 | מאת: נועה

שלום ד"ר, רופא הנשים שלי תיקן לי את תאריך הוסת האחרון ל10 ימים מאוחר יותר , בגלל גודל העובר. לפי התיקון הייתי בשקיפות עורפית בשבוע 11+6. בזמן השקיפות הרופא אמר שלפי גודל העובר אני בשבוע 12+5.רציתי לשאול אם פער כזה הוא הגיוני? בעיקרון הבדיקה יצאה תקינה, אבל אני חוששת שאולי הרופא שעשה לי את השקיפות לא מדד טוב את עובי הנוזל... כי בגלל שיש פער בין מדידות גודל העובר בין שני הרופאים, עולה בי תהיה שאולי הרופא של השקיפות לא מדד מספיק מדוייק את גודל העובר ואז אולי זה מעיד על כך שהמדידה שהוא ביצע של עובי הנוזל גם לא מספיק מדוייקת והתוצאות של הבדיקה בעצם לא מהימנות... כי הפרש של כמעט שבוע בגודל העובר זה 1 ס"מ, בעוד בדיקת עובי הנוזל הרבה יותר עדינה כי היא במילמיטרים והרבה יותר קל לטעות בה..כדאי לי לעשות עוד בדיקת שקיפות אצל רופא נוסף? תודה רבה!!

12/02/2018 | 00:10 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. בדיקת שקיפות עורפית רלונטית לגודל העובר בזמן הבדיקה. אם בבדיקה העובר היה מתאים לשבוע 12+5 אז הבדיקה הותאמה לשבוע 12+5 ולא משנה מה גיל הריון לפי תאריך וסת אחרונה או לפי בדיקת אולטרסאונד שבוצעה קודם. לכן אני חושב שהבדיקה בוצע באופן תקין. אין לך מה לדאוג ואין מקום לחזור על הבדיקה. תרגישי טוב.

מנהלי פורום הריון ולידה