חום ותחושת שפעת בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/01/2018 | 21:41 | מאת: דנה

שלום, אני בשבוע 17 להריון. לפני כ- 6 שבועות קיבלתי חיסון לשפעת. בסוף השבוע האחרון התחלתי להרגיש לא טוב- מעין תחושת שפעת (צמרמורות, כאבי שרירים...). במשך יומיים הכאבים האלו לא היו מלווים בחום (מתחת ל-37 מעלות). לאחר יומיים החום החל לעלות בלילה. בדקתי כל חצי שעה על מנת לוודא שלא יעלה מעל 38, ואכן הוא נע במשך כ- 6 שעות בין 37.6-37.8 (לכמה דקות אף הייה 37.9 אך כשיצאי מהשמיכה ירד חזרה). לא לקחתי אקמול כי לא הייתי מעל 38 מעלות העדפתי לא לקחת סתם תרופה. בבוקר החום כבר ירד ל- 37.4 ומדי פעם קפץ ל- 37.6. כעת אני מאוד חוששת שעשיתי החלטה לא נכונה בכך שלא לקחתי אקמול. אולי המד חום לא דייק? אולי כן הייה לי סביב 38 מעלות. האם יתכן נזק לעובר? יש לציין שיום למחרת כבר הרגשתי טוב יותר והלכתי לרופאת המשפחה על מנת לעבור בדיקה כללית (וציינה שהכל תקין- כנראה ויראלי) ועדין- האם יתכן נזק לעובר מכך שכ- 6 שעות החום הייה סביב 37.8 (ואולי קצת יותר אם המדחום לא דייק)? תודה מראש על התשובה

02/02/2018 | 05:10 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. חום, שפעת לא עושה נזק לעובר. אבל מחלת הנשיקה CMV כן ויש להם סימנים דומים. ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא נשים. תרגישי טוב.

מנהלי פורום הריון ולידה