coombs indirect positive

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/09/2017 | 11:10 | מאת: שיר

שלום, אני בשבוע 11 קיבלתי תוצאות בדיקות דם בהם נמצא coombs indirect positive אבל RH חיובי. באינטרנט אני מוצאת מידע רק על המשמעות של coombs positive במקרה בו הRH שלילי. מה הדבר יכול להעיד במידה וה-RH חיובי? האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה!

18/09/2017 | 10:04 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. המשמעות היא שיכול להיות שאת עברת "ריגוש" אבל לא לפי נוגדנים RH אלא נוגדנים אחרים. שאין לך אבל יש לבעל ולעובר הנוכחי או עובר קודם (אם היית בהריון בעבר) ולכן את מפתחת "רגישות". נוגדן RH הוא הנוגדן הנפוץ והמשמעותי לכן בדרך כלל מתיחסים אליו. צריך לבצע בדיקה מיוחדת דרך בנק הדום של מ.ד.א. ולאתר את הנוגדן האפשרי. תפני בהקדם לרופא נשים המטפל.

מנהלי פורום הריון ולידה