3 שאלות קצרות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/03/2005 | 01:01 | מאת: shar

ד"ר יפת שלום, 1/ אני אמורה לקבל מחזור בעוד שבוע, במידה ואני בהריון כעת, האם יתכנו משלב כה מוקדם: * בחילות (שלא קשורות לאוכל, כמעט כל היום, ללא הקאות) * עייפות נוראית כל היום וקושי להרדם בלילה. 2/ לאחר סיפור משפחתי התגליתי כהטרוזיגוטית לפקטור 5 ליידן, לא היו לי הפלות ולא הייתי בהריון עדיין, וכן שום בעיית קרישיות. מנסיונך בהריון בסיכון, האם מומלץ כטיפול מונע להזריק קלקסן בהריון? 3/ ובאותו עניין, בנוגע לקלקסן: ענית למישהי שיש להפסיק את הקלקסן ביום הלידה על מנת ללדת עם אפידורל.ושאלתי: הרי לא תמיד יודעים מהו יום הלידה, האם מומלץ במקרה שכזה ללדת בקיסרי מוזמן ואז להפסיק את הקלקסן באופן מסודר יום לפני? תודה מראש ויום טוב

28/03/2005 | 08:50 | מאת: דר' יובל יפת

לשאלה ראשונה, כן יתכן ומספר ימים לפני הווסת כבר יהיו תלונות הקשורות בהריון המתפתח. 2) הטיפול בקלקסאן במקרה שלך שנוי מאד במחלוקת. עליך להתייעץ פיזית, ולא דרך האינטרנט עם המטולוג מומחה לבעיות קרישת יתר. 3) השיקול שלך איננו סיבה לניתוח קיסרי. מה שנקרא: הגזמת... מטרת הלידה איננה אפידורל אלא לידה מוצלחת.

28/03/2005 | 10:18 | מאת: shar

שלום ד"ר יפת , ותודה על תשובתך אני יודעת כי המקרה שלי שנוי במחלוקת ולכן רציתי לשמוע גם את דעתך, מנסיונך עם נשים שכמוני. המטולוג שאיתו התיעצתי (לא וירטואלי), פרס בפניי את האפשרויות ואמר שעליי לבחור, אך הבחירה קשה..

מנהלי פורום הריון ולידה