שאלה לגבי בריאות העובר עקב מזיקים סביבתיים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/09/2017 | 21:31 | מאת: ליאת

היי .אני בשבוע 15. מסתבר שישב לידי במשרד בחור (2 משמרות ) שבשעות הבוקר עובד ברפואה הגרעינית (מזריק לאנשים חומר רדיואקטיבי לפני מיפוי לב ועצמות ) . החשש שלי היה שהוא בעצמו גם מהקרין עקב חשיפה לחומרים, לאחר התייעצות עם משרד הבריאות שנותן יעוץ לנשים בהריון נאמר לי שאין לי מה לחשוש והוא לא מזיק וכמובן אין סכנה לעובר. איך עלי לדעת שהכל בסדר עם העובר והוא מתפתח באופן תקין ואין חלילה מומים או כל דבר אחר בעקבות הקרינה . ? מחר יש לי סקירת מערכות מוקדמת. אם וכאשר הבדיקה תצא תקינה אני יכולה להיות רגועה והחרדות לא ילוו אותי בתקופת כל ההריון כי נראה לי שאתמוטט ככה . תודה

04/09/2017 | 02:29 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

אני ממליץ לך לפנות למרפאה טרטוגנית, יש בבית חולים תל השומר. זאת המרפאה שבוחנת כל מיני גורמים אשר יכולים לפגוע בעובר במהלך ההריון.

04/09/2017 | 09:29 | מאת: ליאת

תודה על המענה עוד שאלה ברשותך, ידוע לך אם יש בירושלים מרפאה כזאת ? האם לדעתך מוצדק ללכת לבדיקה הזאת ? האם לא להסתמך על תשובת משרד הבריאות שאמרו לי שאין כל חשש ? מה יכול לפגום בעובר עקב קרינה מייננת ?(במידה וכן נחשפתי ) יום טוב .

10/09/2017 | 12:56 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

את כבר קיבלת את התשובה ממשרד הבריאות ולדעתי היא מספקת אבל את עדיין דואגת... לכן ראיתי נכון שתלכי להייעץ פיזית. תמשיכי מעקב הריון כהומלץ כולל בדיקות סקר וסקירות מערכות מה שיעזור לשלול מומים או בעיות גנטיות אצל העובר. עדיין הבדיקה של 100% היא רק דיקור מי שפיר, אבל הבדיקה הזאת בעצמה קשורה לסיכון נמוך של אובדן הריון 0.25%.

מנהלי פורום הריון ולידה