הימצאות ליד חולת שעלת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/07/2017 | 12:37 | מאת: אק

שלום רב, אני בהיריון ובעוד שבוע אכנס לחודש 8. לפני 14 ימים שהיתי מספר שעות (כ-4) ליד מישהי, שיומיים לאחר מכן התברר שחולה במחלת השעלת (גילה הוא כ-35). אני אמורה בעוד מספר ימים לעשות חיסון שעלת (כחלק מהלצות משרד הבריאות), אך מפחדת מהשלכות ההימצאות ליד אותה חולה. מה עלי לעשות כעת על מנת לוודא שלא נדבקתי במחלה? בנוסף, האם אוכל לעשות בעוד מספר ימים את חיסון השעלת כרגיל? תודה רבה

21/07/2017 | 19:27 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. אם את קיבלת בעבר חיסון שעלת את אמורה להיות מוגנת. אפשר לבדוק בפנקס חיסונים. צריך לשים לב לתלונות ולפנות לרופא מטפל במקרה הצורך. חיסון שעלת ניתן לבצע עד שבוע 36 אז אפשר לשקול ביצוע חיסון כמה שיותר מאוחר ולפנות לרופא זיהומולוג לקבל יעוץ מפורש. אני ממליץ לך לפנות לרופא נשים המטפל שלך. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה