חדרי מוח עובר שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/07/2017 | 13:30 | מאת: דלית

שלום ד"ר נכבד/ת. אני בת 28 בהריון ראשון תקין עם בת. כיום שבוע 34 בדיוק. כל הבדיקות עד כה תקינות. שתן,דם,סקירות (גם סקירה שלישית), העמסה, חלבון,שקיפות, cmv וכו. מי שפיר לא עשיתי עקב גילי וכי לא הייתה המלצה לכך. לפני שבוע הייתי בהערכת משקל וסקירת איברים אצל רופא שהבנתי כי נחשב בתחום, באופן פרטי, בשבוע 33 בדיוק!. הכל היה תקין ולא היו לו כל הערות אלי. הציע להגיע למעקב רגיל עוד שלושה שבועות. לאחר שחזרתי הביתה עברתי על הנתונים. לפי המדידות של חדרי מוח, אחד עמד על 5.1 מ"מ והשני על 7.1 ופתאום הבנתי שהד"ר לא אמר לי דבר. בנוסף ציין כי שאר איברי המוח תקינים. צרבלום, גומה אחורית, ורמיס ועוד כמה דברים שאני לא מבינה. כמו כן היקף הראש תואם גיל הריון. רציתי לשאול מה דעתך על ממצא זה ? האם מדובר בטעות מדידה? שכן זכור לי שבשבוע 21 בסקירה המאוחרת מורחבת החדרים עמדו על 0.59 מ"מ ו- 6 מ"מ. אני לא יודעת אם אני לחוצה סתם או שיש לי סיבה. הם לא אמורים להיות באותו גודל ? תודה לך. מראש.

19/07/2017 | 05:49 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, שלית הבדלים בגודלי חדרי המוח זאת לא סיבה לדאגה ואין צורך בבירור נוסף. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה