סכרת הריון איך אפשר לדעת?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/07/2017 | 10:27 | מאת: נתי

בהעמסה של 100 גרם יצא מדד חריג (183) ואילו לאחר 3 שעות יצא 66 (המינימום 70). השאר יצאו במסגרת הנורמה. האם יש לי סכרת הריון?

16/07/2017 | 15:50 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, נתי. סכרת הריון כאשר שני ערכים חיובים מתוך 4 בהעמסת סוכר 100 גרם. הוכח במחקרים שאם מטפלים בסכרת הריון יש פחות סיבוכים גם אימהים וגם עוברים. אני מבין שרק ערך שני גבוה 183? זה מצב גבולי ויש להתיחסי לגורמים אחרים כמו הריונות קודמים, גודל העובר, סכרת במשפחה... יש רופאים שמתיחסים למצב הזה כסכרת הריון. תפני לרופא המטפל שלך להמשך מעקב. יש כמה אפשרויות - לבצע מעקב סוכר בבית 4-5 פעמיים בבוקר ולאחר ארוחות ולבדוק האם יש סוכרים גבוהים. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה