נטילת פרוגסטרון כן או לא

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/07/2017 | 14:25 | מאת: Jud

אני בשבוע 6+4, משבוע 5 החלו הפרשות חומות בניגוב לסירוגין. אתמול בבדיקה וגינלית נצפה דופק והעובר מתאים לשבוע 6+1 הפרוגסטרון לפני שבוע היה 47.5 nmol/l הרופא המליץ להתחיל ליטול פרוגסטרון וגינלי 200. היום בבוקר לאחר הבדיקה של אתמול החלה הפרשה דמית . האם הכרחי ליטול את הפרוגסטרון? אני חוששת מתופעות הלוואי ומדחיית הפלה של עובר לא תקין. מה אתה ממליץ לעשות?

10/07/2017 | 14:49 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום. נתחיל מזה שלטיפול בפרוגסטרון לא נמצאו תופעות לוואי לא לאם ולא לעובר. מומלץ לשקול טיפול בפרוגסטרון במידה ויש סיכון להפלה, כאשר יש דימום אז יש סיכון להפלה, חשוב להגיד שעובר לא תקין יפול ולא ישרוד. לגבי איזה סוג פרוגסטרון לקחת אז כאן יש כמה סוגים, תשאלי את הרופא שלך לגבי פרוגסטרון בשם "דופסטון" לוקחים אותו דרך הפה, במחקרים אחרונים אבל לא גדולים ראוה שיש לו היתרון מעל שאר הסוגים. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

10/07/2017 | 14:56 | מאת: Jud

ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה. האם יתכן שהדימום התגבר עקב הבדיקה? כעת נראה שנחלש והופך לחום... הנרות שהוא רשם לי נקראים אוטרוגסטן, האם כדאי להתחיל לקחת עד שאדבר עם הרופא? האם רמות פרוגסטרון 47, נחשב לנמוך? ועוד שאלה לגבי הסיכון לסרטן שד ונטילת פרוגסטרון... האם יש קשר? פשוט היו לנו מקרים במשפחה המורחבת ולכן החשש. תודה רבה על תשובתך, זה מאוד מרגיע שיש עם מי להתייעץ .

17/07/2017 | 00:20 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

יש כמה שמות של פרוגסטרון, גם אוטרוגסטן. אין קשר בין בדיקה לדימום לדני. רמות פרוגסטרון לא רלוונטיות לנושא. מדובר בטיפול קצר לכן אין מה לחשוש מסרטן השד אבל יש לשקול את הטיפול אצל רופא המטפל לאחר בדיקת כל גורמי סיכון כולל סיפור משפתי.

מנהלי פורום הריון ולידה