הריון התחלתי בשבוע 5

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/06/2017 | 17:48 | מאת: רותם

אני בת 23 , עשיתי בדיקת הריון ביתית שבוע שעבר והתוצאה הראתה חיובי , פס אחד כהה ואחד חלש. :)  נכון להיום אני בשבוע 5 .. הייתי באולטרסאונד חיצוני והרופא טוען שהוא לא מצליח לראות כלום כי זה עדיין מוקדם. האם זה תקין? ועוד שאלה: לפני שנתיים עברתי הפלה טבעית עכב עובר שהפסיק להתפתח בחודש שלישי.  אני מאוד לחוצה ומתפללת שההריון הזה יצליח .. האם זה שעברתי הפלה מוריד את הסיכוי להריון תקין? חשוב לי לציין בהריון הקודם הייתי מעשנת(מעל קופסא ליום) , שותה משקאות כמו בלו ולא שומרת.. בהריון הזה לא נגעתי בסגריות שותה רק מים אוכלת מסודר ומנסה לעשות הכל ע"פ הספר.  תודה רבה על העזרה

30/06/2017 | 21:39 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, רותם. בגישה בטנית בבדיקת אולטרסאונד ניתן לזהות שק הריון בחלל הרחם משבוע 6+ לכן הרופא שלך צדק. בגישה נרתיקית (פנימית) כבר משבוע 5. אז או שתפני לבדיקת אולטרסאונד נרתיקית או תחכי שבוע ותחזירי על הבדיקה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה