CMV חיובי לפני הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

19/06/2017 | 21:46 | מאת: ורד

שלום, אני מתכננת הריון נוסף לאחר 2 הריונות והופנתי לבדיקות דם שיגרתיות. בבדיקת דם לסרולוגיה זהומית נמצא CMV IgG - Positive. CMV IgM - Negative CMV AVIDITY - 0.87 High רופא הנשים שלי הפנה אותי להתייעצות עם זיהמולוג בעקבות התוצאות שכן אני מתכננת הריון נוסף והתוצאה מראה כי נחשפתי לנגיף ב3 החודשים האחרונים. לפי זמינות התורים אוכל להפגש עם רופא רק בסוף החודש - לאחר הביוץ הקרוב. שאלתי היא האם יש סיבה להמתין ולא לנסות להרות בביוץ הקרוב או שאין סיבה לדחות את הניסיון בחודש זה? תודה

21/06/2017 | 12:17 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, ורד הבדיקות שלך אומרות שהיה לך מחלת CMV בעבר. בדיקת CMV AVIDITY - 0.87 High אומרת שחלית לפני 3 חודשים לפחות. לכן אני לא רואה סיבה להימנע מהריון כעת. אם יש לך בדיקות קודמות דומות (בטוח יש כי עושים בכל הריון) זה גם תומך בזה שחלית מזמן ואין בעיה להיכנס להריון עכשיו. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה