בדיקת טרימסטר השני - חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/06/2017 | 17:40 | מאת: מודאגת

שלום דוקטור קוסטין, אני בשבוע 17 של הריון שלישי (שני הריונות קודמים היו תקינים), קיבלתי תוצאות של בדיקת שתן Protein 50 Leucocytes 75 בשבוע 10 עשיתי את הבדיקות והכל היה בנורמה, האם יש סיבה לדאגה? מה עלי לעשות?

17/06/2017 | 17:56 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. חלבון יכול להיות בשתן ואף עולה בהריון. חלבון עולה בשתן במחלות כליה ורעלת הריון. צריך תמיד להתייחס לסימנים אחרים, לכן אם יש חלבון שתן אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא נשים מטפל. הייתי חוזר על הבדיקה ואם זה חוזר לשקול איסוף שתן 24 שעות, זו הבדיקה האבחנתית. נורמה עד 300 מיליגרם ב24 שעות. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה