טיפול לייזר בתחילת היריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/06/2017 | 08:55 | מאת: שרי

האם יש סיכון לעובר מטיפול לייזר להסרת שיער במפשעה ובבטן בשבועות הראשונים להיריון?

09/06/2017 | 20:27 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, שרי ההמלצה הגורפת של אנשי המקצוע היא לנקוט משנה זהירות במהלך ההריון וגם במשך תקופת ההנקה, ולהמתין עם הסרת השיער בשיטת לייזר. הסיבה להמלצה היא שטכנולוגיית הלייזר טרם נחקרה דיה – וכשמדובר בתקופה כה רגישה כמו הריון מוטב לא לקחת סיכונים. בפרט מעורר חשש החום שמייצרת קרן הלייזר (שהוא זה שהורס את השערות הסוררות) וההשפעות השליליות האפשריות שלו על העובר או על התינוק היונק. בנוסף ישנו חשש כי השינויים ההורמונאליים רבי העוצמה שחווה אישה בהריון יהפכו את הטיפול לפחות אפקטיבי מבדרך כלל, כך שמוטב לחסוך את הכסף, הזמן והאנרגיות לימים שאחרי הלידה וההנקה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה