בטא לא מכפילה את עצמה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

31/05/2017 | 09:57 | מאת: שני44

היי אני אחרי הזרעה לפני שבועיים ויום בעקבות גירוי יתר אישפזו אותי למעקב לפני שלושה ימים עשו לי בטא יצא 80 אתמול עשו שוב בעצם אחרי יומיים ויצא 133 האם יש סיכוי להריון תקין?

01/06/2017 | 14:32 | מאת: שני44

היום הבטא יצאה 196 האם זה יכול להתפתח בצורה תקינה

02/06/2017 | 12:58 | מאת: סרגיי קוסטין

הפעם עליה פחות אופטימית. צריך להמשיך מעקב בטא ולבצע גם בדיקת US. צריך לקחת בחשבון איזה שבוע את לפי וסת אחורנה שלך. כל עוד אין לנו אבחנה לגבי ההריון תמיד צריך לקחת בחשבון שיש אפשרות להריון חוץ רחמי אשר יכול להיות מסוכן. לכן אם את מרגישה כאבי בטן, חולשה כללית וסחרחות לפנות לבדיקת רופא.

02/06/2017 | 14:06 | מאת: שני44

תודה! לא אין לי כלום ממה שכתבת היתה לי הזרעה אחרי הזרקות של הורמונים ב16.5 את הסטא האחרונה לא עשיתי באותה מעבדה…. יש לזה השפעה? אז מתי ניתן לבדוק באולטרסאטנד? בטא אעשה שוב בראשון? או שאין טעם? במידה ויש הכפלה שוב של 1.5 זה תקין? סליחה על כל השאלות ןתודה על התגובות!

03/06/2017 | 13:30 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

במקרה שלך כ3 שבועות לאחר ההזרעה צריך לראות שק הריון (זה נחשב שבוע 5). כול עוד יש ספק שהעליה של הבטא לא תקין יש להמשיך בדיקות לשיקול דעת של הרופא המטפל שלך, כול יומיים או כול 4 ימים. לפעמים לוקח זמן עד שקובעים מה ההגדרה של ההריון. עד שלא רופאים הריון תקין ברחם בבדיקת אולטרסאונד - יש 3 אפשרויות: הריון תקין ברחם, הריון לא תקין ברחם והריון חוץ רחמי (נחשב גם לא תקין) צריך להמשיך מעקב רופא נשים מטפל לבצע מעקב רמות בטא ובדיקת אולטראסאונד. תכתבי בבקשה תאריך ההזרעה, רמות הבטא עם תאריכים שוב ואנסה לסכם לך מה הכיוון. תודה.

02/06/2017 | 14:24 | מאת: שני44

שלום להזכיר שבעקבות כאבי בטן ניגשתי למיון והייתי מאושפזת אך נאמר לי שיש לי כנראה גירוי יתר.. ושחלה מוגדלת וזה מה שגרם לכאבים… אך אדע אולי בכלל הכאבים בגלל הריון חוץ רחמי… איך בודקים את זה? לפני יומיים שיחררו אותי אחרי 4 ימי אישפוז. כי ראו שניתן שתן שצורה תקינה וראו גם באולטרסאונד ממש קצת נוזל באגן לכן ביצעו אישפוז

03/06/2017 | 13:30 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

במקרה שלך כ3 שבועות לאחר ההזרעה צריך לראות שק הריון (זה נחשב שבוע 5). כול עוד יש ספק שהעליה של הבטא לא תקין יש להמשיך בדיקות לשיקול דעת של הרופא המטפל שלך, כול יומיים או כול 4 ימים. לפעמים לוקח זמן עד שקובעים מה ההגדרה של ההריון. עד שלא רופאים הריון תקין ברחם בבדיקת אולטרסאונד - יש 3 אפשרויות: הריון תקין ברחם, הריון לא תקין ברחם והריון חוץ רחמי (נחשב גם לא תקין) צריך להמשיך מעקב רופא נשים מטפל לבצע מעקב רמות בטא ובדיקת אולטראסאונד. תכתבי בבקשה תאריך ההזרעה, רמות הבטא עם תאריכים שוב ואנסה לסכם לך מה הכיוון. תודה.

02/06/2017 | 12:37 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, שני זה לא חייב להכפיל את עצמו ממש, לפי הספר צריך לפחות עליה של 60-70% במקרה שלך הייתי חוזר שוב על הבדיקה. לאחר שיש הוכחת הריון בבדיקת דם או שתן תוך שבוע אפשר לראות כבר בUS הריון ברחם, בהתחלה רואים רק שק זה שבוע 5 ובהמשך עובר עם דופק בשבוע 6. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה