בירור לגבי תחילת היריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/05/2017 | 13:17 | מאת: היריון

1. יש לי עגיל בטבור ואני בתחילת היריון. מתי יגיע השלב שאני חייבת להוריד אותו? 2. האם מותר לאכול פסטרמה בהיריון?

09/06/2017 | 20:19 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום. 1. עגיל אני ממליץ לך להוציא כבר עכשיו כי עם גדילת הרחם במהלך ההריון יהיה לך קשה להוציא אותו. 2. לגבי פסטרמה, בהריון צריך לאכול אוכל מעובד היטב. לכן גם פסטרמה אמורה לעבור תהליך עיבוד המקובל (פיסטור) אחרת אפשר למצוא בה חידקים שעלולים לגרום נזק להריון. לכן יש לקנות פסטרמה במקומות הבטוחים ועוברים פיקוח של הגורמים הרלוונטים בארץ ואם יש ספק אז לא לאכול. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה