אכילת בשר נא בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/05/2017 | 12:42 | מאת: שרית

תודה רבה על שאתה מקדיש מזמנך לענות בזריזות על השאלות וללא שום תמורה. אתמול בערב טיגנתי קציצות. העיסה היתה קצת רכה. לאחר הטיגון החלק העליון היה עשוי אך בפנים הבשר לא היה מבושל ועשוי דיו ואף אולי חי. מבלי משים אכלתי שתי קציצות קטנות ואחרי רבע שעה פרי. לאחר מכן כשהבנתי כמה מסוכן בשר נא בהריון בשל טקסופלזמה וליסטריה הכנסתי אצבעות (סליחה על התיאור ) על מנת לגרום להקאה. נראה לי שהקאתי את הפרי, אך לא את הקציצות. שבוע 5+2. אין שלשולים או הקאות. מה אתה מציע לי לעשות ד"ר?

26/05/2017 | 21:08 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום. תקפידי על אכילת אוכל מבושל טוב. תפנה למעקב רופא נשים מטפל בקופת חולים. טוקסופלזמה נבדקת במהלך הריון באופן שגרתי. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה