חומצה היאלורונית והריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/05/2017 | 16:13 | מאת: בתי

שלום, האם מותר להשתמש בקרם פנים המכיל חומצה היאלורונית נגד קמטים בהריון??

19/05/2017 | 04:01 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, בתי השאלה שלך מתיחסת לשימוש בקרמים חיצונים כאשר גם ככה השפעה הכללית על כל הגוף שלהם היא מינימלית או אפסית. אבל בכל מקרה יש מספר חומרים שאסורים בשימוש אפילו בקרם עור חיצוני. חומצה היאלורונית על פניו לא נמצאת ברשימה הזאת. לדעתי אין מניעה משימוש חיצוני בעור פנים. ממליץ לנסות להתייעץ עם המרפאה הטרטולוגית - המרפאה שחוקרת את השפעת התרופות והחומרים מסוכנים על ההריון והעובר. יש למשל בבית חולים אסף הרופא: "הריופון" - מרכז יעוץ תרופתי שירות מידע טלפוני לגבי בטיחות השימוש בתרופות בהריון ובתקופת ההנקה. ​ מספר הטלפון של "היריופון" הוא: 08-9779309 השאירו הודעה ותיענו בהקדם. המרכז פועל בימים א'-ה' בשעות 8:00-14:00 בברכה, ד"ר קוסטין סרגיי מחלקת נשים ויולדות, בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה