מותר למרוח זובירקס על הרפס זוסטר? הריון שבוע 37

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/05/2017 | 23:25 | מאת: ירדן

אני בהריון שבוע 37 ויצאה לי קבוצה של פצעים כואבים בצד שמאל של הבטן, הלכתי לבקר חברה בבית חולים והרופא שם אמר שזה נראה כמו הרפס זוסטר השאלה אם מותר לשים על זה זובירקס עד מחר בבוקר שאלך לרופא

17/05/2017 | 23:46 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, ירדן זובירקס מותר להשתמש בהריון כולל במשחה. ממליץ לך לפנות לבדיקה גם רופא נשים וגם רופא עור על מנת לעשות אבחנה של פצעים שיש לך. בברכה, ד"ר קוסטין סרגיי מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

18/05/2017 | 14:28 | מאת: ירדן

הייתי עכשיו אצל רופא נשים ברפואה דחופה הוא הפנה אותי לרופא עור במיידי ואמר שזה שלבקת חוגרת יש תור לרופא עור רק מחר בבוקר איך ניתן לטפל בזה עוד היום? האם זובירקס יעזור לי? או אולי משהו אחר שאני יכולה לקנות ולמרוח עד מחר? מפחדת שיתחיל להתפשט

21/05/2017 | 09:00 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

מחלת הרפס זוסטר היא מחלה שמסתיימת לבד גם עם טיפול וגם ללא טיפול. ניתן לקבל טיפול גם מקומי וגם דרך הפה ZOVIRAX במהלך ההריון. הטיפול מקל על המחלה. יש לקת בחשבון שבמידה ואת יולדת ועדיין יש סימני מחלה הילוד אמור לקבל טיפול מניעתי נגד המחלה (מה שנקרא חיסון פסיבי). צריך להעיר תשומת לב של חדר לידה ומחלקת תינוקים. ד"ר קוסטין סרגיי. מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה