חשד להריון בעקבות מחזור שמאחר כבר שלושה ימים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

16/05/2017 | 15:19 | מאת: גאיה

שלום דוקטור אתחיל בהקדמה, לפני כשבוע וחצי עשיתי בדיקה גניקולוגית בה אבחנו אצלי פטרייה בנרתיק, לאחר הבדיקה סבלתי במשך שבוע מדימומים . כרגע המחזור שלי מאחר כבר בשלושה ימים (יש לציין שאני נוטלת גלולות מינס בשעות קבועות מבלי לפספס ומועלם לא היו אצלי תופעות לוואי או מחזור לא סדיר מזה 4 שנים בהם אני משתמשת בגלולות) בגלל חשש מהריון לא צפוי רכשתי ערכה לבדיקת הריון של קליר בלו והתוצאה הייתה שלילית 1. האם ייתכן שהדימומים שהופיעו לי לאחר הבדישה הגניקולוגית הינם מחזור שהקדים? 2. האם ישנו חשד להריון אף על פי שהבדיקה הייתה שלילית ונטלתי גלולות באופן מסודר? 3. האם ייתכן שהמחזור מאחר או שכלל לא יגיע? תודה מראש! גאיה

18/05/2017 | 15:36 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, גאיה בדיקת הריון בשתן מאוד אמינה ואם היא שלילית אז לא מדובר בהריון, אלא אם הבדיקה פג תוקף או פגועה. אם האישה לוקחת גלולות כל פעם שיש הפסקה בין החפיסות או במקרה שלך לוקחים כדורים לבנים (ללא חומר) יש דימום לדני מלאכותי כמו וסת. המטרה של הדימום היא להרות לאישה שהיא לא בהריון ולחדש רירית הרחם, וככה כל חודש, דומה למחזור טבעי. הדימום נגרם מירידה ברמות הורמונים בדם מה שגורם לדימום רחמי (נשירת רירית הרחם). לפעמים יש דימום לדני לא סדיר תחת טיפול בגלולות בגלל כמה סיבות, בעיקר לאחר שימוש ממושך. כמובן כל פעם צריך לשלול הריון ואם זה חוזר לפנות לבדיקת רופא נשים. יש מצב הפוך כאשר לוקחים הרבה זמן גלולות לאור הורמונים חיצונים ברמה נמוכה רירית הרחם נהית דקה מאוד ובהחלפת חפיסות אין מה לדמם. גם במצב הזה צריך לשלול הריון ולהיות במעקב רופא נשים. לכן במקרה שלך לא מדובר בהריון אלא דימום לא סדיר תחת טיפול בגלולות וזה דורש בדיקה ומעקב רופא נשים מטפל במיוחד אם זה חוזר. בברכה ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה