מיקום שילייה בשבוע ה20

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/05/2017 | 18:50 | מאת: שירה

בסקירת מערכות מאוחרת (בשבוע 20) מצאו כי השילייה שלי ממוקמת 2.2 ס"מ מפתח צוואר הרחם, והמליצו על אולטרסאונד חוזר בשבוע 28 כדי לבדוק את השינוי במיקומה. אמרו לי שמרחק של 2.2 ס"מ הוא די קטן, אך לא מוגדר כשיליית פתח ולכן אין הנחיות או איסורים מיוחדים. עם זאת, האם במצב כזה מותר לקיים יחסי מין? האם מדובר במצב גבולי? תודה.

11/05/2017 | 19:02 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, שירה הגדרת שליה "נמוכה" היא עד 2 ס"מ מפי הפנימי של הצוואר. במקרה שלך זה לא המצב, אבל בכל מקרה הייתי נזהר וממליץ לך להיות במעקב צמוד אצל רופא המטפל. לא הייתי אוסר יחסי מין אך בכל סימן חריג לרבות לחצים בבטן או הפרשה דמית יש לפנות לבדיקת רופא נשים בהקדם. ברוב המקרים השליה "עולה" למלה במהלך ההריון. בברכה, ד"ר קוסטין סרגיי מחלקת נשים ויולדות, בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר).

11/05/2017 | 20:21 | מאת: שירה

שירה.

מנהלי פורום הריון ולידה