חלבון בשתן בשבוע 25 בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/05/2017 | 17:11 | מאת: גליה

ד״ר שלום רב, אני בשבוע ה25 +5 להריון ובבדיקת השתן יצאה לי תוצאה של 10 מ״ג חלבון בשתן. רציתי לדעת מה אומרת התוצאה, האם זה תקין? תודה רבה

11/05/2017 | 11:05 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, גליה בדיקת שתן כללית (אני מבין שאת מתכוונת לבדיקה הזאת) היא לא בדיקה אבחנתית אשר יכול להגדיר לנו אם יש חולבן מוגבר בשתן. בדרך כלל זה יוצא כי הבדיקה הייתה לא נקיה. אני ממליץ לחזר על הבידקה, לפני הבדיקה תנקי טוב את האזור של הנרתיק ותנסי לאסוף שתן לכוסית באמצע הזרם. מידה ועדיין הבדיקה תהיה חיובית יש לשקול יחד עם רופא המטפל בדיקת איסוף שתן לחלבון 24 שעות אשר כבר תגיד בוודאות האם יש חלבון מוגבר בשתן. כמובן בנוסף יש לעקוב אחרי לחץ דם שלך כי זה שני הדברים אשר יכולים ללכת ביחד והמחלה הזאת נקראת רעלת הריון. בברכה, ד"ר קוסטין חטיבת נשים ויולדות, המרכז הרפואי יצחק שמיר (אסה"ר לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה