המטומה בתחילת הריון והשלכות על היילוד מבחינה התפתחותית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/05/2017 | 08:14 | מאת: הדר

שלום בשבוע 6 התגלתה לי המטומה ברחם שהובילה לדימום חיצוני והיה חשש להפלה ההמטומה כמעט ותלושה לי את השק מדופן הרחם אך לבסוף נספגה ובסוף ההריון המשיך . רציתי לדעת האם יש השפעה על היילוד מבחינה התפתחותית כגון פיגור אוטיזם וכו ? עצם העובדה כי השק היה חצי תלוש ..

03/05/2017 | 09:39 | מאת: איה

הדר היקרה, אינני רופאה, אך אני יכולה לספר לך מנסיוני... ילדתי לפני שנתיים, בתחילת ההריון (שבוע 7) התגלתה המטומה, היו דימומים רציניים. בהמשך- שבוע 15, הגעתי למיון עם דימום כבד ועמדתי במצב של הפלה מאיימת- המטומה גדולה מאד. בהמשך ההריון (עד שבוע 20 ומשהו) ההמטומה נספגה ונעלמה. הגעתי ליעוץ אצל רופא פרטי, וממנו שמעתי שחוץ מהסכנה להריון עצמו (כאשר ההמטומה עדיין קיימת ומאיימת)- לא צפויות שום השלכות לבריאות התינוק. בסופו של דבר ילדתי תינוקת מדהימה, בריאה ושלימה, שכבר שנתיים ממלאת אותי אושר ואהבה! המשך הריון קל ובריא! בשלווה ובשמחה!

03/05/2017 | 23:14 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

כפי שאיה אמרה, המטומה (שטף דם) ברחם במהלך ההריון הינה גורם סיכון לסיבוכי הריון כגון הפלה מוקדמת ומאוחרת, לישה מןקדמת וגדילה תת אופטימלית של העובר. בהינתן לידה תקינה אשר עברה בשלום, לא אמורות להיות עוד השלכות על העלוד. מזל טוב לך ולאיה.

מנהלי פורום הריון ולידה