טוקסו והריון - האם יש חשש?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/04/2017 | 19:15 | מאת: ליאל

שלום רב. אתמול היו לי שקיות של סופר. אחת מהם נפלה עם הרצפה ליד הבית שלי. כמו כזה שביל עפר ולכן היה עליה אבק והעליתי אותה הביתה ושטפתי ידיים כמו שאני תמיד עושה כאשר אני חוזרת הביתה מבחוץ. אציין כי מדובר באבק שחור כזה. לא מדובר בחול שחתולים עושים שם קקי. אחרי זה ירדתי וראיתי בדיוק את האזור ובדקתי באמצות מקל ארוך. ולא הייתה שם צואה רק עלים ואבק. כמו כן לא הכנסתי את ידי לפי כלל לפני השטיפה וגם לא אחרי לפחות שעתיים. עם זאת בתוך החצר של הבניין , כמה מטרים פנימה יש חתולי רחוב. אני בשבוע 22 ואני בלחץ מטורף כי איני מחוסנת. תודה מראש

18/04/2017 | 22:32 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

המשך הריון כרגיל. רוב החתולים אינם נגועים בטוקסופלזמה. גם אלה שהכילו את הטפיל עשו זאת ככל הנראה פעם אחת בימי חייהם. וגם אז צריך לבלוע את הטפיל על מנת שבכלל יהיה סיכון להדבקה של האמא. בקיצור - שימרי על הגיינה בסיסית, המנעי מאכילת בשר חי ושיטפי פירות וירקות וסביר כי תהיי בסדר.

מנהלי פורום הריון ולידה