לאחר דיקור מי שפיר ולפתע נוצר מצב של מיעוט מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/03/2017 | 21:54 | מאת: מקווה שהכל בסדר גמור

ערב טוב, היום אני בשבוע 17+3 אחרי תיקון (למרות שהאולטראסונד מראה 17+5 לא הבדל גדול) ביצעתי דיקור מי שפיר ביום רביעי האחרון שלפניו כמות מי השפיר היתה תקינה. ביום ראשון ביצעתי אולטראסונד שהראה שיש מיעוט מי שפיר ומעט היפרדות קרומים ליד השיליה. יש לציין שיש לי שיליה קידמית!! (אושפזתי יום אחד בבית החולים לצורך מעקב והבדיקה שלמחרת הראתה אותה תוצאה.) אגב בדקו אם חלילה יש דליפה מהנרתיק. וברוך השם אין. יש לי מספר שאלות בבקשה: *האם יתכן שהמיעוט נגרם כתוצאה מהדיקור? קורה לעיתים? *האם ישנה אפשרות שבגלל שאני בעלת שליה קדמית המדקר העביר את המחט דרכה וזה מה שגרם למיעוט של מי השפיר ולמעט היפרדות קרומים? * האם מקרה כזה לרוב מסתדר מעצמו וכדאי להפסיק לדאוג? * יש מה לעשות בכדי לעזור לגוף והריון? תודה רבה על זמנך והתיחסותך.

29/03/2017 | 22:18 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום רב. בהנחה וההריון עד כה תקין כולל הסקירה המוקדמת יתכן וזה קשור לפעולה, אך כמות המים אמורה מהר לחזור לנורמה. באם המצב ממשיך יש מקום להתחיל בירור. מעבר דרך שליה פחות רצוי אך עם שליה קדמית לעיתים אין ברירה. כשלעצמו זה לא אמור לגרום למיעוט מים והפרדות קרומים יכולה לקרות גם אם אין שליה בין המחט למים. בכל מקרה עליית חום או חשד לירידת מים יש לפנות לבדיקה וכמובן יש להמשיך מעקב רופא נשים מטפל. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה