אולטרה סאונד ללא קוטב עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/02/2017 | 16:58 | מאת: יובל

לפני שבוע הלכתי לאולטראסאונד ראשון (בין שבוע 4-5 להריון). שק ההריון היה בגודל של 6 ממ, ללא שק חלמון. היום הלכתי לאולטראסאונד נוסף, שק ההריון היה בגודל של 12 ממ וזוהה גם שק חלמון. אך לא נצפה קוטב עובר או דופק של העובר. הרופא שלי חושב שאני בשבוע השישי להריון בהתבסס על היום של המחזור האחרון שלי. אבל אני חישבתי מיום הביוץ שלי שאני בשבוע 5.5. הרופא שלי מודאג שהוא לא ראה קוטב עוברי או דופק של העובר, ואמר להתכונן להפלה, וקבע לי אולטרא סאונד נוסף לעוד שבוע (הוא טוען שישנו אחוז אחד שההריון יסתדר). אך קראתי במקומות אחרים שקשה לראות את הקוטב העוברי או הדופק בשבוע כל כך מוקדם להריון. האם אני צריכה להיות מודאגת? ומה הסיכויים שהקוטב העוברי יתפתח עד לבדיקת האולטרסאונד הבאה שלי בעוד שבוע? תודה :)

20/02/2017 | 17:43 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

זה תלוי אם הוסת סדיר או לא, מה אורך ה cycle. אמליץ כי תבצעי סונר בעבור שבוע. אמור להיות כבר קוטב עובר. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה