מתי מותר לנסות שוב לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/01/2017 | 12:36 | מאת: חדשה

עברתי הפלה מציטוטק בשבוע 8 עובר ללא דופק. לאחר מכן קיבלתי מחזור ונבדקתי אמרו שהכל יצא ובנוסף יש ציסטה בצד ימין שלא הייתה לפני כן. אני כעת לאחר מחזור נוסף מאז הטיפול. האם ניתן לנסות שוב? האם יש צורך בבדיקות נוספות? והאם יש קשר לציסטה? תודה

23/01/2017 | 18:30 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

מותר כבר לנסות שוב במחזור שלאחר ההפלה. בירורים נוספים תלויים במספר ההפלות לא עלינו, גילך והרקע הרפואי שלך. לאחר הפלה אחת לא מומלץ להתחיל בירור שכן הפלות בשבוע מוקדם סה"כ יחסית נפוצות. בהצלחה יותר בפעם הבאה. דר' בורשטין עירד, חטיבת נשים ויולדות, מרכז רפואי אסף הרופא.

25/01/2017 | 17:48 | מאת: חדשה

האם יש קשר לציסטה? או שניתן לנסות שוב ללא תלות..

25/01/2017 | 18:21 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

ההפלה לא בגלל הציסטה. במקרים רבים 'הציסטה' היא בכלל הגופיף הצהוב אשר מפריש את ההורמונים שתומכים בהריון התחלתי. ציסטה אשר מתמידה חודשים ראויה להתייחסות נפרדת. את יכולה לנסות שוב הריון. בהצלחה. ד"ר בורשטין עירד, חטיבת נשים ויולדות, מרכז רפואי אסף הרופא

מנהלי פורום הריון ולידה