שאלה משפטית לדר' רוזין

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

28/01/2006 | 19:41 | מאת: מעדיף להישאר חסוי

שלום דני, אני מעדיף להישא ר כחסוי על מנת שלא יגלו את זהותי במקומות לא רצויים. האם ניתן לתבוע קופת חולים על סודיות רפואית כלפי אישה שעמדה להינשא לאדם... אחרי החתונה התגלה דבר המחלה רק אחרי הולדת הבן כעו ר מסר שנים. כשאותו ילד הגיע לגיל 13 גילו לו גידול... הגידול יכל להימנע אם לא הייתה סודיות רפואית כלפי אותו אישה שחקרה. הרופא שהסתיר מת לפני כמה שנים ומה קורה אלאה? בגלל אותו סוד החיים שלי אפשר לומר נהרסו..... והקופת חולים יוצאת מזה נקייה? דבר שני האם ניתן לתבוע את קופת החולים על אי אבחון בזמן של המחלה?[אפשר לומר שאיבחנו את הגידול בדקה ה 90... אל מי אני אמור לפנות? אתה מכיר עו"ד שעוסק בנושא? אלון דבר איתי אם תוכל השבוע...

הסיטואציה לא בדיוק ברורה לי- מי הסתיר ממי את מה: מי היה חולה (או נשא)- האישה עצמה? או שהבעל, ולא מסרו לאישה לפני החתונה פרטים על הבעל? כי במקרה הראשון המידע שייך לחולה ואין להסתירו, במקרה השני זה הפוך ורק לבעל רשות לוותר על הסודיות ולגלות לאישתו. גם לגבי איבחון המחלה של הילד- לא ברור לי מה זה "בדקה ה-90"? האם היתה בכלל אפשרות לגלות קודם? והאם היה קורה משהו שונה אם היה גילוי מוקדם יותר? האם קרה נזק שיכול היה להימנע? כל אלה חשובים לפני החלטה על תביעה, כמובן שאם יש בסיס ניתן לתבוע את האחראי (קופ"ח, אם הרופא היה שכיר שלה), אבל צריך לזכור שמדובר בהליך ארוך ומתיש ולא תמיד כדאי. לגבי שמות- ישנם עורכי דין שזה תחום התעסקותם, ניתן לברר, איני נוהג להמליץ באופן אישי.

28/01/2006 | 22:45 | מאת: מעדיף להישאר חסוי

האב הסתיר מהאישה. כשהאישה בררה הרופא בסרב לגלות לה [שישרף בגהינום] האב היה חולה ונשא של המחלה. רק כשאני נולדתי ברוב שמחה להורי גילו את המחלה... וכשהגעתי לגיל...גילו את המחלה. את הגידול גילו שהוא כבר לחץ על העיין ולא הזרים,אפשר להזרים, נוזלים לשאר חלקי הגוף[הצטברו מיןם בראש] הרופא בדק והאבחון שלו היה שגוי לכתחילה. במשך חודשיים הנער הסתובב עם סד על הצווארר. ובכל הביקורות שהייתה בהאבחון היה זהה-וכמובן שגוי. נזק? כניראה שכן... התביעה שאני רוצה לעשות היא לא רק לזכות במשהו אם בכלל העוגמת נפש שנגרמה לי- הצער שנגרם לי- וניגרם. ובכלל להעניש את ה"רופאים" הזוטרים של אותה קופה. תוכל להמליץ לי על שמות ולשלוח אותם לאיימיל?

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות