שאלה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

23/01/2006 | 18:41 | מאת: טל

סתם מעניין אותי לדעת, תגידו, אתם מצליחים להשקיע בלימודים או שרק אני לא מצליח כמו פעם? נמאססססססססס ליייייייי!!!!!!!!!!

23/01/2006 | 19:32 | מאת: עובר אורח

26/01/2006 | 15:54 | מאת: מיטש

היי טל! אני חליתי בסוף החופש שבין כיתה י' לכיתה י"א. אמנם המחלה שלי הייתה די קצרה (חמישה חודשים) אבל בכל אותם חמישה חודשים לא הפסקתי להשקיע בשום שלב בלימודים ונשארתי בסוף השנה תלמידה באותה רמה שהייתי בכיתה י'. השלמתי לבד או עם עזרה של מורים מבית הספר או מורים פרטיים חצי שנה של חומר ל7 בגרויות שהיו בסוף השנה. אני יודעת שלפעמים זה קשה וגם מבחינה פיזית לא ניתן להתרכז בלימודים בגלל בחילות, עייפות וכו' אבל זה אפשרי. אני יכולה לספר לך שיומיים אחרי סוף טיפול כימותרפי (שבוע אשפוז בבי"ח) הייתי חוזרת מיד לבי"ס בשיא המרץ, בגלל שידעתי שאני לא מתכוונת לדחות שום בגרות והחלטתי שאני אגש לכל הבגרויות כתלמידה מן המניין. לדעתי המפתח להצלחה הוא להחליט שמשהו חשוב לך ולהציב את זה בתור מטרה שאתה חייב להשלים, כאשר מטרה עומדת לנגד עיניך הרבה יותר פשוט להצליח ולהפנות את הכוחות המתאימים לביצוע המשימה. עובדה שזה אפשרי. מקווה שעזרתי לך.

שלום טל, ברוך הבא לפורום לפני הכל. אני לא בטוח שאני "קולע" במחשבתי להגדרתך של השקעה ? האם השקעה זה לשבת כל היום וללמוד או שהשקעה זה לעשות את מה שאתה חושב שצריך לעשות - כדי להצליח ? ואם מדברים על הצלחה בלימודים - מה היא בעיניך ההצלחה ? לאיזה ציונים אתה שואף להגיע ? אני חושב שלפני הכל אתה צריך להציב לעצמך מטרה ברורה ולעשות את הכל כדי להגיע אליה, תזכור תמיד כי כאשר מטפסים למקום גבוה, מלמטה זה נראה קשה, אולי אפילו לא תמיד אפשרי, אך כאשר מתחילים מגלים כי "המכשפה" היא בעצם פייה טובה. אני יודע שזה לא ואני יכול אפילו להבין אותך, אני חושב שאולי גיא יוכל לתת לך עצה אישית שלו, אך בכל מקרה אם אתה תושב ירושלים או תושב המרכז ואתה צריך עזרה תפנה אלי דרך כאן או למייל. אני או מישהו אחר נעזור לך אם אתה צריך בלימודים. תיהיה חזק, תרים את הראש - ואתה תצליח ! אלון

24/01/2006 | 00:41 | מאת: עומר נ

בזמן טיפולי באמת אין זמן כי הגוש חלש רוב הזמן ואין ממש ראש לשבת וללמוד

24/01/2006 | 01:24 | מאת: .

למרות שאני לא יכול לחזק אלא רק להזדהות... מי שחלש הוא הגוף. כאבים ובכלל איך אפשר ללמוד כשיש בחילות? או כשהראש מסוחרר מהכימו או הוינקריסטין או הזופרן וכל הכימיקלים הכימים שמזריקים לוריידים. אני זוכר ממני שאחרי כל כימו, יום אחד נשארתי בבית וביום למחרת[שלושה ימים אחרי הכימו] הייתי עדיין מסוחרר ועד שכבר התאוששתי מההטיפול שעבר נכנסתי לטיפול נוסף... בעיקרון במבחן ארצי שהיה לי בכיתה ז' למרות שלא הייתי בא ללימודים עניתי על חצי מבחן ובכל זאת עברתי... אם היה לי ראש ללימודים? לא כל כך.... לטל, אתה תסיים את הטיפולים ותחזור לקבל מאות אני מתרגש לקרא את ההודעה שלך ולראות כמה הציונים שלך חשובים לך פשוט להתגאות בך. בוא אגיד לך דבר כזה אחרי שהסתיימו הטיפולים ועברתי לתיכון רצו לתקוע אותי בכיתה לא בגרותית. היום סימתי עם תעודה מלאה ואפשר לומר די יפה[עם הצטיננות] בהצלחה בכל אשר תפנה

24/01/2006 | 14:56 | מאת: נעמה

ברור שהרבה יותר קשה ללמוד עכשיו בגלל שלא תמיד מרגישים טוב ולא תמיד יש חשק ללימודים ובנוסף מפסידים לפעמים ימי לימוד ואח"כ צריך להשלים... אני אישית צריכה יותר לשבת, ונעזרת בחברות אם יש משהו שפיספסתי. צריך המון סבלנות וזה לא קל אבל צריך לזכור דבר אחד- זה אפשרי... בהצלחה

24/01/2006 | 17:38 | מאת: אסי

אולי תתני לי קצת מהסבלנות הזאת שיש לך לשבת וללמוד... לא סתם. תקשיבי, בסוף יערה עשתה את ה"ניתוחון" היום... ברגע שאת רואה את ההודעה כנסי לאיימייל, הכל מוסבר שם.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות