לגבריאל - מצבים משפחתיים

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

היי גבריאל, כתבת לי דברים שבאמת עשו לי צמרמורת. לא בגלל המקרה אלא בגלל הצורה הבוגרת מאוד שבה הצגת את הדברים ועל כך אני מעריך אותך. אני לא יודע עד כמה אחיך מבין את המצב, ואני לא חושב שזה הנושא בו עלינו לעסוק. אני חושב שאנחנו צריכים גם לעסוק בך. באיך אתה "מעכל" או "מקבל" את המצב כמו שהוא כרגע. והוא לא פשוט. אני יודע. אם אתה רוצה לכתוב את סיפורך האישי, בעילום שם, או עם שם בדוי אני אשמח לפרסמו בפורום - אם אתה חושב שלכתוב את מה שעובר עליך יקל עליך. אני מאחל לאחיך החלמה מהירה ומלאה בהקדם האפשרי ושלך יהיה רק טוב. שלך, אלון לופוביץ

29/07/2005 | 00:32 | מאת: טבי פלד

הודעה לאלון אנא התקשר לטובי טל0505406680 או לדואל [email protected]

30/07/2005 | 01:18 | מאת: מירון

ההודעה הייתה כבר בתחתית העמוד אז הבנתי שלא יצא לך לקרא אותה. שלום לך נער יקר. כשאח במשפחה חולה ,כולם נכנסים ל"מצב חרום". הילד יותר מפונק, דואגים קודם כל לרצונות של הילד. להורים ולשאר בני המשפחה אין זמן לילד הבריא. ומי שנשאר מקופח זה האח\האחות הבריא\ה. אחיך נמצא עכשיו במלחמה די קשה. טיפולים למניהם, בדיקות כואבות, כאבים בגוף{בגלל הכימו'} ואולי אפילו אישפוזים. על מנת להנעים לאחיך את התקופה של המחלה היה צורך בשינוי התנהגות. מתחשבים יותר באח, ויותר מפנקים אותו. מה שאתה אומר בהודעה שלך מראה על אצילות ועל בגרות נפש בד"כ שהאח הקטן חולה בד"כ התגובה היא אחרת "האח הקטן חלה וכל תצומת הלב עברה אליו, ומה איתי?". כמו שלילד קטן נולד אח קטן, פתאום כל היחס ותצומת הלב עוברת לזעטוט החדש והבן הבכור שהיה מפונק מקנא באח הצעיר, "מה קורה פה שכחו שיש להם עוד ילד?" ולפעמים הוא מנסה לפגוע בו. רק שתדע שמה שעובר על אחיך מחשל ומבגר גם אותך. בסופו של דבר אחרי שאחיך יחלים מהמחלה ישאר לכם זיכרון, אני את הזיכרון שלי הפכתי למשהו חיובי, בגלל שעשיתי מה שאני יכול כדי לשכוח מהמחלה, {אולי לא תאמין אבל כשכתבתי לך את ההודעה הבזיקו לי "פלאשבקים" של זכרונות מאותם טיפולים, ושאני מסתכל עליהם ואני רואה את ההווה ואני מחייך- איזה מצב הייתי ואיפה אני היום}. וכדאי מאוד שגם אתם תעשו ככה, {ואני מדבר מניסיון}. אתה תשב איתו ביחד, הוא יהיה יותר בוגר, ותוכל לדבר איתו ולשאול אותו על מה שהוא מרגיש.והמצב יחזור להיות כשהיה{לפני המחלה}. מחזק את ידך ומאחל לאחיך רפואה שלמה ואריכות ימים. . וכמו שאמרת גם האחים זקוקים לעידוד, אם אתה רוצה לדבר איתנו אתה מוזמן תמיד

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות