שאלה בקשר לילדה בת 16וחצי

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

23/12/2005 | 19:26 | מאת: אופיר

האם יכול להיות מצב כזה שילדה בת 16וחצי הולכת לעשות בדיקות ומגלים אצלה את המחלה "סרטן" בבית חולים פרטי ומגלים שהמחלה סופנית ובשלב מתקדם כל כך שהסרטן הגיע לעצמות ונותר לה 3 חודשים לחיות? ורציתי לדעת גם אם הבית חולים פרטי לא ימסור להוריי הילדה בגלל בקשתה תודה מראש לפונים!

24/12/2005 | 02:13 | מאת: גיא אפשטיין

שלום אופיר דבר ראשון ,כן יכול להיות מצב כזה שבן אדם הולך לעשות בדיקות ומגלה את מחלת הסרטן,מהזה משנה אם זה בית חולים פרטי או לא?מה זה משנה אם מגלים בבית חולים פרטי או לא?לא הבנתי..אם תוכלי בבקשה לסביר למה בדיוק התכוונת. ודבר שני זה, הילדה הרגישה טוב כל הזמן?לא כאב לה כלום?תוכלי לתת יותר פרטים.. הילדה עשתה בדיקות וגילתה שיש לה סרטן?וההורים לא יודעים? הבית חולים מחוייב מישהו מעל גיל 18 יחד עם הילד,כך שהיא תהיי חייבת לספר אם לזה התכוונת בחלק האחרון.. אשמח לענות על כל מה שתרצי,ממתין לתגובתך הרבה בריאות גיא

24/12/2005 | 11:13 | מאת: אופיר

היא ביררה את זה בבית חולים פרטי כדי לשמור על "סודיות" מההורים... האם ייתכן שאכן בית החולים גילה רק לילדה את הבשורה הנוראה מבלי לספר להורים?

עד גיל 18 יש אפוטרופסות על הילדים, ויש לה משמעות חוקית- כל הסכמה לפעולה כלשהי צריכה להיות על ידי האפוטרופוס (מטבע הדברים- ההורים, לרוב). גם קבלה לבית חולים מותנית בחתימה, ובודאי בדיקות פולשניות. יכול להיות שעבור תשלום בוצע משהו בניגוד למקובל- אבל לאור התוצאות איני רואה מצב בו בית החולים יוכל להסתיר מידע כזה מההורים.

24/12/2005 | 18:39 | מאת: אופיר

אמרו לה שהסרטן הגיע לעצמות...ושזה מגיע לעצמות המקרה אבוד?

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות