מה זאת אומרת להילחם?

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

26/07/2005 | 19:17 | מאת: גלי

אם משהו יוכל לענות לי-אני אשמח מאוד. תמיד אומרים שצריך להילחם, כי ככה מנצחים ת'מחלה, אבל מה זאת אומרת להילחם? איך אפשר להילחם? מה עושים?

היי גלי, להילחם זה לא להתאייש ברגעים שקשה. להילחם זה לא לאבד תקווה גם כשזה נראה הכי קשה.... להילחם זה להרים את הראש, להסתכל קדימה, להציב לעצמך מטרה ולעשות את כל מה שאת יכולה כדי לעזור לעצמך להבריא. להילחם זה להאמין שאתה/ את מוסגל לנצח את המחלה. להילחם זה להיות עם אמונה ותקווה. הרשימה ארוכה מאוד והיא רק בחלקה. את מוזמנת להשלים את מה שלא רשמתי (: אלון

31/07/2005 | 19:54 | מאת: מירון

המלחמה היא מלחמה כפולה המלחמה בסרטן היא לאו דווקא מלחמה נגד האויב - סרטן אלא גם מלחמה פסיכולוגית לא פחות. מצג אחד מלחמה מול המחלה: לוקחים תרופות, מקבלים כימו', ועושים בדיקות. מצד שני מלחמה פסיכולוגית: גם אם המצב נראה אבוד, וחושבים על המוות לא מזכירים את המושג להרים ידיים, ולא חושבים אף פעם על המוות. תמיד נלחמים ועושים הכל על מנת להסיט את המחשבה על המוות. ולהגיד לעצמך?{החולה} אני חולה ואין מה לעשות אני אעשה הכל כדי להבריא, ובסוף אני אצחק "לו" {הסרטן} ואגיד לו "ניצחתי" "ניצחתי". כמובן שאסור להעמיס על הרגשות יותר מידי, אם עצובים שופכים הכל ולא משאירים אפילו פרור אחד של עצב. המון בריאות ואריכות ימים.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות