שלום לחברי הפורום

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

אשמח לענות לשאלות הנוגעות לצד הרפואי של מחלת הסרטן, הטיפולים בה והניתוחים הדרושים. ד"ר דני רוזין

26/07/2005 | 13:58 | מאת: נועם

רציתי לשאול לגבי סרטן כבד שהתפתח אחרי צהבת C - האם השתלה היא הפתרון היחיד\"? ניתן לעשות הקרנות בכבד?? אמא שלי חלתה והשבוע התברר שיש לה סרטן

סרטן כבד על רקע הפטיטיס C (או בכלל) אינו מגיב לקרינה, ורק ניתוח עשוי לעזור. אם ניתן לכרות את הגידול עצמו זה עדיף, אך תלוי בגודלו ובמיקומו, וביכולת התיפקוד של רקמת הכבד שנשארת (האם יש שחמת בכבד). כריתה והשתלת כבד היא פתרון למצבים בהם אין מספיק רקמת כבד שתתפקד אחרי הכריתה, אך כידוע בארץ הסיכוי לעבור השתלה אינו גבוה, עקב מיעוט תרומות.

31/07/2005 | 14:57 | מאת: אירית

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2219-12465,00.html

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות