חשוב...

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

25/07/2005 | 23:09 | מאת: לילי

ממש חשוב לי לדעת אם לחולי סרטן השיער נושר בגלל המחלה, או בגלל הטיפולים, כי יש לי כאבים ממש מוזרים בגוף, אין לאף 1 מושג מה זה, ואני צריכה ללכת לבדיקות. וגם השיער שלי נושר בקצב ממש ממש לא רגיל. אשמח מאוד מאוד לתשובה לאימייל. לילי

שלום לילי, למרות שאני לא רופא אני אנסה להשיב לך לשאלתך. ראשית אני חושב שזו קצת טעות לחשוב על האפשרות הקיצונית שזה בגלל מחלה כמו זו שהפורום עוסק בה. מעבר לכך אני סבור כי הכתובת הכי טובה לשאול את השאלות הכי קשות, בכל שלב של הבירור הוא הרופא שמרכז את הטיפול בבעייתך או את הבירור. נשירת השיער נובעת כתוצאה מהטיפולים הכימוטרפיים, שחלק מתופעת הלוואי שלהם היא נשירת שיער. בכל מקרה מציע להמתין לתשובתו של ד"ר רוזין בעניין. בהצלחה, אלון לופוביץ מנהל הפורום

26/07/2005 | 00:09 | מאת: דני רוזין

נשירת שיער בחולי סרטן היא תופעת לואי של חלק מהטיפולים הכימותרפיים, ואינה כשלעצמה סימן של המחלה. נשירת שיער עלולה לנבוע ממצבים שונים, כגון חסר בויטמינים או מינרלים, ואם היא חריגה היא דורשת בירור, אך אין סיבה לחשוש מסרטן.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות