צריך קצת עידוד...

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

14/07/2005 | 23:00 | מאת: דניאל

אלון שלום, דיברתי עם איזה אמא של ילד חולה סרטן בפורום אונקולגיה בYNET. אני בן 12ואני חולה בלוקמיה וזה ממש נמאס לי. אני חושב למה דווקא לי זה קרה? דיברתי עם המון פסיכולגים וכלום לא עוזר כי אף פסיכולוג לא יוכל לקחת ממני את המחלה. נמאס לי המבדיקות והטיפולים הכואבים. המון פעמים אני מתפלל לה' ואומר לו שאם הוא באמת קיים שייקח ממני את המחלה ואם לא זה אז לפחות שיעשה שאני אמות ולא אסבול. נמאס לי לראות את חברים שלי צוחקים ובריאים ודווקא אני לא. אני יודע שאני מדבר "גבוה" לגיל שלי הרבה אומרים לי את זה, אבל מה לעשות אני מתמודד עם דברים קשים שאפילו מבוגרים לא תמיד יכולים להתמודד.

15/07/2005 | 00:25 | מאת: אמא לילד שמחלים בע"ה

דניאל.......... הגעתי גם לכאן עד אליך מה קורה נער יקר!!!!!!!!1 מדוע כך אתה מתבטא תקופת חולי זו קשה,מייאשת ודורשת הרבה ממך. אך אתה תעבור זאת וגם תתפכח ותראה גם כמה כוח ועוצמה יש בך שלא ידעת. זה יחשל,יבגר וגם ילמד אותך לצערי על בשרך תחווה זאת אך תתרעם..... אין לדעת מה קורה לנו. ואתה נשמע ומתבטא כנער אינטילגנט ובעל הבנה ותושייה אז אנאנ ממך התחזק והחזק מעמד וצא ללחום בראש זקוף( שים קסדה ואפוד מגן) כלוחם בסיירת כנגד הכדוריות והייה חייל נאמן ואמיץ חזק כאריה וגבור. בהצלחה ובריאות.

15/07/2005 | 02:00 | מאת: החלמתי

נער יקר הכאב זועק מהמילים שלך, אבל תרשה לי לומר לך דבר כזה. התקופה של הכימוטרפיה והטיפולים היא התקופה הקשה בחילות, כאבים, אישפוזים, ועוד' אבל אסור לנו להיכנע למחלה הארורה. אסור לך אף פעם להרים ידיים לא חשוב כמה כואב לך, כמה עצוב לך, אפילו שהחברים מעליבים אותך אל תתיחס, (בסוף אתה תכיר חברים שאם הם רק יראו שאתה צריך עזרה או אם רק תזדקק לעזרה הם ירוצו לעזור לך ולא יצחקו עליך) מותר לך לכעוס לפעמים זה בסדר, אבל תמיד תילחם ותבקש מאלוהים שיעזור לך להילחם ולנצח את המחלה.תאמין תמיד. המלחמה היא אולי קשה אבל בסוף אתה יכול לנצח אותה ואפשר, ולצחוק לה בפנים ולהגיד לה "ניצחתי". אתה נשמע לי ילד חכם ואני מאמין בכל ליבי שאתה תנצח. ילד יקר אני מאחל לך רפואה שלמה, בריאות ואריכות ימים, עד 120 שנה. אני אתן לך פורום של "קבוצת תמיכה" להורים לילדים חולי סרטן אתה מוזמן לכתוב גם שם.. http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2111,00.html מירון.

15/07/2005 | 03:35 | מאת: דניאל

אוף אני לא מצליח לישון. השעה כבר מאוחרת אבל יש לי מחשבות רעות אז התחמקתי לחדר של אחי בשקט כדי שאף אחד לא יתעורר ולמצוא קצת עידוד כאן. תודה למי ששלח תגובות. זה קצת עוזר אבל אני מרגיש כאב עכשיו. חבר טוב שלי נפטר מהמחלה לפני יומיים. אני מפחד למות. נמאס לי לבכות כל פעם. אני כל כך רוצה להגיע לרגע שאני אומר שניצחתי אבל זה נראה כל כך רחוק. כמה שאני מנסה זה לא עוזר. ובכל פעם שאני מגיע הבייתה אני לא רוצה לחזור לבית חולים. ואני כל הזמן שואל למה זה קרה לי. יש משהו שכתבתי בעקבות המוות שלי חברי ואני אשמח לכתוב אותו כאן: לידור, פגשתי אותך במחלקה. כשהגעתי חששתי מאוד אבל אתה הרגעת אותי ואמרת, "בוא נילחם שנינו. הרבה יותר קל להילחם ביחד", ואני, עוד בוכה מן הפחד אל הלא נודע, נרגעתי מעט. שמחתי שיש לי אותך, שתבין, שתעודד. שנצחק ביחד במסיבות וטיולים, ונבכה ביחד בעת מתן תרופות וטיפולים. לא משנה קל או קשה, העיקר ביחד. אבל לא קיימת את הבטחתך. עזבת אותי כואב והמום, לבד. אף אחד לא הבין אותי כמו שאתה הבנת. ואני אחרי הטיפול האחרון, והדמעות זולגות מהעיניים מכאב. כאב מהטיפול אבל בעיקר כאב שאתה לא נמצא. אני נשכב על הצד, ומביט על השידה שעליה עומר הפיסלון הנחמד שהבאת לי ליומולדת. ואני אומר לו: אתה נשארת לי מלידור. רק פסל עומד. אני מודה שאתה נחמד אבל אל תעלב. אני מוכן להחזיר אותך בתמורה ללידור. לידור שלי. ובלילה אני קם בבכי חושב עליך. עצוב לי כי אתה לא איתי. עצוב מאוד מאוד. אתה מלאך עכשיו בשמיים אבל אני לא רוצה מלאך אני רוצה לידור חי ונושם כמו במחלקה. כבר אין צחוקים בלעדיך. אני חושב אולי גם אני אהיה מלאך עוד כמה זמן? אני לא רוצה למות. תגיד איך זה, מפחיד שם למעלה? אני מאוד מקווה שבאמת טוב לך כמו שאומרים ולא עצוב לך. אני מקווה שיש לך עם מי לדבר שם בשמיים. אני אוהב אותך ואני אף פעם לא אשכח אותך. לא הספקתי להגיד אבל סליחה אם פגעתי בך. אתה יודע שלא התכוונתי. הייתי רוצה להמשיך לכתוב לך, אבל אני כבר לא רואה כלום מרוב הדמעות. לידור שלי, אני אוהב ומתגעגע והלוואי והיית חוזר. סידרתי לך את המיטה. היא מחכה לך. שלך דניאל.

15/07/2005 | 10:52 | מאת: מ

התקופה הזו בהחלט גורמת לדיכאון {חלשים, בחילות, אישפוזים, תלותיים...}. המחשבות הרעות הם רק לתקופה הזו לתקופה של הכימו' אחרי שיסתימו הטיפולים ויגידו לך שניצחת המחשבות הרעות יעברו וישארו רק זיכרונות, ואני מציע שתתרכז בזיכרונות הטובים{אני מדבר מניסיון}, אתה תתחיל בחיים חדשים, תכיר חברים חדשים תיכנס לחטיבה ולתיכון ובעז"ה לצה"ל, ותהיה חייל כמו כל החיילים. תמשיך להילחם ולעשות את כל הטיפולים כי בסוף אתה תצליח. אם אתה רוצה להשכיח מעצמך את המחלה, לפחות לזמן מסויים, תקרא דברים מצחיקים. אני יודע שאצלי ספר הבדיחות תמיד היה ביד. אני מבין את הפחד שלך, החבר שלך נפטר מהמחלה, רק שתדע החבר שלך נמצא איתך תמיד בלב, ואף אחד לא יקח את זה ממך. מותר לבכות כשעצובים זה בסדר זה אפילו עדיף מלהשאיר את הכאב על הלב. דניאל היקר תמיד תאמין שה' איתך תאמין שאתה יכול לנצח ואל תאבד את התקווה אף פעם כי בסוף הכל עובר ונשארים הזיכרונות. בתקווה שעזרתי, אפילו קצת. מירון http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2230-17598,00.html

דניאל שלום, כמה דקות אחרי שכתבתי לך את התגובה להודעתך הראשונה קראתי גם את התגובה הזו שלך. לא הייתי מופתע אבל כן אני נדהמתי. נדהמתי מן העוצמה, מן הרגש, מהאומץ שיש לך לדבר על זה - וכן לבכות מותר. גם צריך. אל תשאיר את מה שיש לך בבטן. תכתוב. תספר. תדבר. זה יעזור לך בהתמודדות. אני יודע ששום דבר שבעולם לא יכול להחזיר אותו, אני בטוח שגם אתה יודע את זה, כי אתה נשמע לי נבון, אך עליך לזכור כי עליך להיות חזק, עבורו.... אני בטוח שאם מישהו היה שואל אותו מה הוא היה רוצה שיקרה - הוא היה עונה שתבריא. אני אומר לך עליך להילחם, בשם המשפחה שלך, בשם החבר שלך, החברים שלך ובשמי. בשבילי. כשפתחתי את הפורום הזה שמתי לי למטרה לדבר עם אנשים שמצבם הוא כמו שלך ולהביאם למצב שבו הם ירימו מבט, יסתכלו קדימה ויילחמו בעוצמה. אם יש לך את הכח לכתוב ולספר תגדיל אותו ותכפיל אותו ע"י מלחמה מעשית במחלה שלך. והניצחון שלך יגיע. אם אתה תאמין בעצמך, שאתה תצליח, הזמן לא יראה לך רב, אתה תתקדם עם ביטחון עצמי ותדע לקראת מה אתה הולך והפחד לא יעסיק אותך. הפחד הוא דבר מטעה כי אתה לא רואה את הדברים בצורה של "אני צריך להילחם". הקשיים הריגשיים שיצטברו אצלך - מקומם לפרוק אותם גם כאן. גם אצל חברים שלך. ואל תשכח שתמיד יש עבורך מקום חם, תומך ומעודד. אם אתה צריך עזרה תפנה אלינו. אלון מנהל הפורום

17/07/2005 | 00:12 | מאת: שמחה .

אני רוצה להגיד לך שלא רק לך יש קושי אלא גם לסובבים אותך ואפילו בעיה .כי הם למעשה חסרי אונים.אתה יודע שלשקוע בדכאון זה מאוד פשוט ,בכי וצער וכבר אתה בדכאון .אך כפי שאני רואה אותך אתה גם חכם וגם מקסים ואין ספק שתמצא את הדרך להרים ראש ולהבין שבמלחמה כמו במלחמה מי שנכנע ראשון נכשל ומפסיד. שמע לעצתי אל תשאר לבד בכלל והשתדל לא לתת למחלה לנתב את מסלול חייך והמשך בכל תחומי חייך אם בחוג או בספריה .וחפש תמיד עיסוק כי זה ערובה להשכחת העניין מראשך ולו לכמה שעות ביום. נשמח לשוחח אתך שוב . שבוע טוב ומבורך מר. ש.

15/07/2005 | 15:17 | מאת: א

דניאל יפה נוגע ללב וגם מזיל דמעה כל דבריך על חברחך לידור ז"ל הלחם את המלחמה שלך כל גוף בנוי אחרת ואם תחזק את הנפש הגוף ילחם בהרבה בריאות חמוד. א

דניאל שלום, לפני שאני אתייחס למה שאתה כותב באופן מעשי, אני חייב לומר לך שבאמת, הדברים שאתה כותב הם ברמה גבוהה, אני לא פסיכולוג, אך אני באמת חושב שרמת הדברים שכתבת היא אכן "גבוהה" כמו שאתה מתאר, ואתה צריך להיות שמח על כך, שיש לך את היכולת הנפשית קודם כל להיכנס לפורום כמו זה ולדבר, לאו דווקא עם אנשים במצבך, שאני סבור כי תמצא כאלה, גם בני גילך, ולספר את מה שבאמת מפריע לך ויושב לך "על הלב" ולכן אני גם אענה לך ברמה גבוהה, כי אני בטוח שאתה תבין אותי גם. אני יודע בהחלט מה אתה עובר, ואני בהחלט גם יכול ומצליח להבין אותך. אני מצליח להבין את הכאב שלך, אך עליך לזכור, לדעת, להבין וגם להפנים - לכל אורך הדרך - זה זמני, ואין דבר שעומד בפני הרצון. מי כמוני יודע את זה ואת המשפט הזה אני אומר לך מניסיון אישי שלי. תראה את זה כמעין דבר, לא קל, שאם אתה תתמודד איתו באומץ ובנחישות אתה תצליח. החלום שלי הוא לראות את שמך כאן שוב בעוד זמן מה כשאתה כותב לי "אלון, הבראתי". קח לך את זה כמטרה מספר 2. מטרה מספר 1 - להבריא. מטרה מספר 2- להיכנס לכאן ולכתוב את זה לכולם. הפורום הזה עבור כל אחד במצבך, עבור כל אחד שעבר את זה ורוצה לחזק כאלו כמוך וגם עבור ההורים. אני חושב שמהסיבה הזו בדיוק אתה צריך לשאוב כח. התעלם לרגע מה חושבים אחרים עליך בכיתה, התעלם מההנאות שלהם. תאמין לי - תיהיה לך הנאה גדולה מאוד, שאתה תייחך כשתצא מזה. ויהיה לך חיוך כמו אחד שזכה בפרס גדול. זה לא יהיה פרס- זה יהיה הניצחון האישי שלך, האמיץ שלך. אל תסתכל על כמה זמן זה לוקח, דברים אינם יכולים להיות בבת אחת. אני מכיר בני נוער בגילך, שנלחמו, וכיום - הם משרתים כבר בצבא.... בריאים לחלוטין. תסמוך על רופאיך. תסמוך על מי שמסביבך. ואם חסרים לך חברים - כולנו פה חבריך. אני, כמנהל הפורום יחד עם טובי פלד, פסיכולוג, ואני מוצא מקום לציין כי בקרוב עשויים להצטרף גורמים מקצועיים נוספים, עימם אני בדיון בנושא, אשמח לסייע לך בכל הניתן. כמו שעבר ציינתי, אם יש מישהוא הזקוק לסיוע בלימודים אני אשמח לסייע לו בעניין ופנייה זו נכונה גם אליך. שיהיה לך המון בהצלחה, ואתה מוזמן בכל עת לכתוב לנו. אלון לופוביץ. מנהל הפורום

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות