השפעת טיפולים כימותרפיים על למידה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

12/03/2012 | 09:20 | מאת: תימי

רציתי לדעת מהם ההשלכות של טיפולים כימותרפיים על מתבגר בהקשר של כישורי למידה/יכולות למידה. יש לי תלמידה החולה בלוקמיה ואני מעונינית לעזור לה כמה שאפשר לקראת הבגרויות.

לא אמורות להיות השפעות קבועות לטווח ארוך, ואין השפעה ישירה על אינטלקט... אבל בזמן הטיפולים יכולות להיות השפעות כתוצאה מתופעות הלוואי, כגון חולשה או בחילה- דברים שיכולים להשפיע על ריכוז או מוטיבציה. כמובן שלהיותה חולה יש השפעה כללית שיכולה להקשות על למידה, וגם כמובן הזמן שמוקדש לטיפולים בא על חשבון זמן הלימודים. מכל הגורמים האלה, אין ספק שיכולות להיות השפעות על יכולת הלמידה- גם אם משניות ולא ישירות מהתרופה עצמה, ואני חושב שהגישה צריכה להיות אינדיבידואלית תוך תקשורת עם התלמידה- לברר איתה מה הקשיים ומה הצרכים.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות