לדר' רוזין שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

25/12/2010 | 11:42 | מאת: א'

לדר' ולבאי הפורום צהרים טובים ושבת שלום. מה זה מויה מויה, ומה ההשלכות שלה? האם היא יכולה לגרום להקאות חוזרות ונשנות והאם אין סיכון לאירוע מוחי\שווץ, כתוצאה מהמאמץ המופעל על נימי הדם במוח? מדובר במחלה אצל ילד צעיר. קראתי באינטרנט קצת והייתי שמח לקבל התיחסות ספציפית לשאלה ששאלתי כאן. תודה. א.

Moyamoya ("ענן עשן" ביפנית, עקב המראה בצילום רנטגן) הוא מצב בו כלי דם ראשי המוביל למוח נהיה מוצר ובמקומו נוצר "ענן" או רשת של כלי דם קטנים המובילים את הדם בדרכים עקיפות. אספקת הדם למוח ירודה, וכלי הדם הקטנים האלה עשויים להיסתם או לדמם ואכן לגרום לשבץ. ההקאות אולי קשורות בעקיפין לבעיה בזרימת הדם למוח, והעלאת הלחץ עקב ההקאות אכן לא רצויה. הטיפול הוא לרוב ניתוחי לשיחזור זרימת הדם למוח- מציע להתייעץ עם נוירוכירורג.

28/12/2010 | 22:00 | מאת: אלמוני

אנו ממתינים חודש עד לMRI (הייתכן שאדם שאושפז ימתין חודש לבדיקה???) האם יש דרך שיכולה למנוע את ההקאות?או הלחץ מההקאה? (אוכל מסויים שגם אם מקיאים אותו הילד לא יצטרך להתאמץ ולהפעיל לחץ...?). תודה רבה על ההברה.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות